e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Ανακοπή ερημοδικίας ασκήθηκε για την καθαίρεση του π. Διονυσίου Καλαμπόκα


Χάριν πληρέστερης ενημέρωσης των αναγνωστών μας κι εξαιτίας της χθεσινής δημοσίευσής μας για την Καθαίρεση από το υπούργημα της Ιεροσύνης του π. Διονυσίου Καλαμπόκα, λάβαμε και δημοσιεύουμε το κατωτέρω: 

Αξιότιμοι κύριοι,

Σας ενημερώνω ότι κατά της υπ’  αριθμ. 16/2021 αποφάσεως του Δευτεροβαθμίου Συνοδικού Δικαστηρίου της Εκκλησίας της Ελλάδος ασκήθηκε ανακοπή ερημοδικίας, συνταχθείσης της από 23.06.2022 Εκθέσεως Ανακοπής.

Κατά συνέπεια, σύμφωνα με το άρθρο 129 του Ν. 5383/1932 “Περί των Εκκλησιαστικών δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας”, η ανωτέρω απόφαση που αφορά τον Αρχιμανδρίτη κ. Διονύσιο (κατά κόσμον Γεώργιο Νικολάου Καλαμπόκα) παραμένει μη εκτελεστή.  

Αυτονοήτως, ο Αρχιμανδρίτης κ. Διονύσιος διατηρεί το δικαίωμα περαιτέρω προσφυγής ενώπιον της πολιτειακής και ευρωπαϊκής δικαιοσύνης.

Για τις πρόσφατες περί του αντιθέτου ανακοινώσεις ή δημοσιεύσεις, φέρουν την ευθύνη οι υπογράφοντες ή οι δημοσιοποιούντες αυτές.

Μετά τιμής,

Ο καταθέσας την ανακοπή ερημοδικίας για λογαριασμό του Εντολέως μου, δυνάμει της συνημμένης από 21.06.2022 ειδικής εντολής και εξουσιοδότησης, θεωρημένης από το Ελληνικό Προξενείο Ζυρίχης.

Δρ. Αθανάσιος Κόντης, Δικηγόρος Αθηνών 



Δεν υπάρχουν σχόλια: