e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Στην εσχάτη ποινή της καθαιρέσεως ο π. Διονύσιος Καλαμπόκας

Μες από μια εγκύκλιο του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου (22ας Ιουνίου 2022) προς τους Μοναχούς και τις Μοναχές της Αρχιεπισκοπής Κρήτης πληροφορούμαστε ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος επέβαλε πρόσφατα την εσχάτη των ποινών για ιερωμένο, αυτήν της καθαιρέσεως από τον βαθμό της ιεροσύνης, στον μέχρι τώρα Αρχιμανδρίτη Διονύσιο (κατά κόσμον Γεώργιο) Καλαμπόκα, εξαιτίας κανονικών παραπτωμάτων στα οποία υπέπεσε, επαναφέροντάς τον στην τάξη των Μοναχών.

Ξαναδείτε ακολούθως δημοσίευσή μας από 29ης Οκτωβρίου 2020, στην οποία ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος περιγράφει το πέρασμα του εν λόγω Κληρικού από τη Ζάκυνθο: "Ήτανε πάντα ένας διερχόμενος ξένος" ή "Ελληνογερμανικός φούρνος: ο Καναδάς" [video].

Επισημαίνουμε ότι ο καθαιρεθείς Κληρικός υπήρξε πνευματικός πατέρας και καθιδρυτής ευάριθμων μοναστικών αδελφοτήτων ανά τον ορθόδοξο κόσμο, μάλιστα δε -όπως αναφέρει και ο Μητροπολίτης Δωδώνης ανωτέρω- και στη Ζάκυνθο: α) μιας ανδρώας στην Μονή Αγίου Γεωργίου των Κρημνών και β) μιας γυναικείας στην Μονή Σπηλαιωτίσσης των Ορθονιών.

Κατά πληροφορίες μας, ο ίδιος, έχοντας προσβληθεί προ έτους και πλέον από τον Covid-19, νοσηλεύτηκε επί μακρόν σε μονάδα εντατικής θεραπείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σήμερα δε, βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης του εξωτερικού, όπου τον φροντίζουν τα πνευματικά τέκνα του, πασχίζοντας να αναλάβει δυνάμεις από την πολυώδυνη περιπέτεια της υγείας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: