e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Πανήγυρις Ναού Αγίου Παϊσίου στις Κάτω Γούβες Ηρακλείου

Κάτω Γούβες: Σε κλίμα συγκίνησης και χαράς έγινε η πρώτη λειτουργία προς τιμήν του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου. Οι εργασίες στο οικόπεδο έχουν ήδη ξεκινήσει και επιτέλους ικανοποιείται ένα αίτημα δεκαετιών της τοπικής κοινωνίας.
 
Την Τρίτη 12 Ιουλίου 2022 τελέσθηκε, σε κλίμα συγκίνησης και χαράς, η πρώτη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προς τιμήν του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Παϊσίου του Αγιορείτου στον υπό ανέγερση Ιερό Ναό που τιμάει την μνήμη του στην ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κάτω Γουβών. 

Το απόγευμα της Δευτέρας, 11 Ιουλίου, εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. 

Πρόκειται για τον πρώτο μεγαλύτερο Ναό τόσο στα όρια του Ηρακλείου, όσο και της Κρήτης, που τιμάει τον Άγιο Παΐσιο. Οι οικοδομικές εργασίες του ναού βρίσκονται σε εξέλιξη και θα τιμάει τον Άγιο Παΐσιο, την Παναγία την Γαλακτοτροφούσα και την Αγία Καλλιόπη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ενορία Κάτω Γουβών δεν διαθέτει μεγάλο Ναό και δύο δεκαετίες τώρα κινείται μεταξύ Αγίου Κωνσταντίνου και Προφήτη Ηλία, δηλαδή δύο παλαιούς ναούς, ολίγων τετραγωνικών, όπου δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν εύκολα όλες τις ενοριακές και εκκλησιαστικές ανάγκες.




Δεν υπάρχουν σχόλια: