e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

«Κληρονόμε Θεού, Συγκληρονόμε Χριστού, Λειτουργέ Κυρίου, Άγιε Νικόλαε…»

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου 

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης μετέβη, ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Ο Ποιμενάρχης μας, στο κήρυγμα του ανέλυσε από το Αποστολικό ανάγνωσμα το χωρίο «Πείθεσθε τοις ηγουμένοις υμών και υπείκετε…», τονίζοντας την ανάγκη υπακοής σε όσους έχουν υπεύθυνες θέσεις και μάλιστα, στην Εκκλησία, ώστε να διασφαλίζεται η ενότητα Εκκλησίας και Κοινωνίας, καθώς και η αποτελεσματικότητα του έργου.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ο προστάτης και έφορος Άγιος Νικόλαος να προστατεύει άπαντας και προέτρεψε τον λαό η τιμή στους Αγίους να γίνεται αφορμή περισκέψεως και προσευχής.

Πλήθη πιστών χριστιανών, μεταξύ των οποίων οι Βουλευτές Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και κ. Στυλιανή Μπίζιου, ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς κ. Άγγελος Χουδελούδης, ο Αρεοπαγίτης κ. Νικόλαος Πουλάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Αγάπιος Χαρακόπουλος, η Προέδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Σουλτάνα Δόκου, η υποψήφια Βουλευτής κ. Ειρήνη Καραλαριώτου, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Τρύφων Τσάτσαρος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εφημερίδος ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ κ. Γεώργιος Μιχαλόπουλος, προσκύνησαν την ιερά εικόνα του Αγίου Νικολάου, αλλά και το χαριτόβρυτο τεμάχιο του ιερού Λειψάνου του, όπου φυλάσσεται στο Ναό και αποτελεί πολύτιμο θησαυρό για την ενορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: