e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Βανάτο Ζακύνθου: Κυριακή Σταυροπροσκυνήσεως 2023 στον Ναό της Παναγούλας [100 photos]


Με κάθε ιεροπρέπεια έγινε σήμερα, Κυριακή Γ΄ των Νηστειών, 19η Μαρτίου 2023, στον βιολετοστόλιστο Ναό της Παναγούλας Βανάτου εν Ζακύνθω η κυριακάτικη Ευχαριστιακή Σύναξη με την καθιερωμένη ειδική τελετή της Σταυροπροσκυνήσεως, ιερουργούντος του π. Παναγιώτου Καποδίστρια.
    Πάμπολλοι ενορίτες μας εκκλησιάστηκαν και ευάριθμοι κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων, ενώ έψαλαν μελωδικότατα -εν πολλοίς κατά το ζακύνθιο μουσικό ιδίωμα- οι Ιεροψάλτες κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας, Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης, Σταμάτιος Ζούλας, Σπυρίδων Σαρατσένος και Σπυρίδων Δρογγίτης. Εξ αυτών ο κ. Ζούλας, δεινός εκκλησιαστικός ομιλητής, εξεφώνησε το κήρυγμα του θείου λόγου.
    Όλοι προσκύνησαν το σεπτό Ξύλο του Σταυρού, αντλώντας δύναμη για την περαιτέρω πνευματική και βιοτική πορεία τους. Όλοι επίσης έλαβαν τα παραδοσιακά "ματζέτα", καμωμένα από βιολέτες και πρασινάδα, για ευλογία των σπιτιών.




































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: