e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 8 Απριλίου 2023

Η Κλαίρη Σκανδάμη με κατασκευές Βαγιώνε από τη Βαρκελώνη


Η ακριβή φίλη μας και διακεκριμένη Ζακυνθία στην αλλοδαπή, κ. Κλαίρη Σκανδάμη, δισεγγονή του ιστορικού της Ζακύνθου Λεωνίδα Χ. Ζώη, ή ίδια μάλιστα Καθηγήτρια Νέων Ελληνικών στη Βαρκελώνη, ευκαιρίας δοθείσης από τις διακοπές του Καθολικού Πάσχα στην Ισπανία, επέστρεψε για λίγες ημέρες στη γενέτειρα Ζάκυνθο και (ξανα)σκέφτηκε να μας πλουτίσει με δυο από τις ιδιαίτερες κατασκευές του βαγιώνε των Ισπανών, ώστε να τις συμπεριλάβουμε στα ημέτερα στολίσματα της αυριανής γιορτής, εδώ στο Μπανάτο. 
        Την δεχτήκαμε με πολλή αγάπη, συζητήσαμε πολλά και διάφορα κοινού ενδιαφέροντος θέματα, την ευχαριστήσαμε για τη σκέψη της και της ευχηθήκαμε με την λαϊκή ζακυνθινή ευχή: "Πάντα νάρχεσαι, πάντα να φέρνεις"!!! 



Δεν υπάρχουν σχόλια: