e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 9 Ιουλίου 2023

Κυριακή, 9.7.23, στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Στο ναΰδριο της Σχολής τελέστηκε σήμερα, Κυριακή Ε' Ματθαίου, 9 Ιουλίου 2023, ο Αναστάσιμος Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος από του παραθρονίου του Καθηγουμένου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού.
        Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Κωνσταντίνος Δεληχρήστος, εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης, επικεφαλής ομίλου προσκυνητών από την περιοχή. Εκκλησιάστηκαν, επίσης, πολυμελείς όμιλοι προσκυνητών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, καθώς και πιστοί από τα Πριγκηπόννησα.
        Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Καθηγούμενος διά βραχέων προσεφώνησε τον π. Κωνσταντίνο, αναφερόμενος στην προσωπική γνωριμία τους, αλλά καί στην αφοσίωσή του προς την Μητέρα Εκκλησία και την Θεολογική Σχολή της Χάλκης.





Δεν υπάρχουν σχόλια: