e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023

Ζάκυνθος: Αρχιερατική Λειτουργία 2ης ημέρας εορτής Αγ. Διονυσίου. Χειροτονία Πρεσβυτέρου για τη Μητρόπολη Αξώμης

Πρωί 25ης Αυγούστου 2023, δεύτερης ημέρας του θερινού εορτασμού του Αγίου Διονυσίου, στο Καθολικό της εν Ζακύνθω Μονής Του, τελέσθηκε Αρχιερατική Λειτουργία, προεστώτος του παρεπιδημούντος στη γενέτειρά του, Σεβ. Μητροπολίτου Αξώμης κ. Δανιήλ, ο οποίος μάλιστα χειροτόνησε σε Πρεσβύτερο τον Κογκολέζο Διάκονό του π. Αιδέσιο Mukeke Mabedi, για να ιερατεύσει στη Μητρόπολη Αξώμης. 

Παραστάθηκαν συμπροσευχόμενοι οι Σεβ. Μητροπολίτες Δωδώνης κ. Χρυσόστομος και Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, και οι Θεοφ. Επίσκοποι Τζίντζας και Ανατολικής Ουγκάντας κ. Σίλβεστρος και Νειλουπόλεως κ. Νικόδημος (εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας).

[Φωτογραφίες για το "Νυχθημερόν": Robi Gerovasilis και Π.Ν.Κ.]




























































Δεν υπάρχουν σχόλια: