e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

Κωνσταντινούπολη: Η εορτή του Αγίου Φανουρίου στον Άγιο Στέφανο Γεσήλκιοϊ

Εν πληθούση εκκλησία και με κατάνυξη, εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Φανουρίου του Νεοφανούς στον Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου στην ομώνυμη Κοινότητα στο Γεσήλκιοϊ της Πόλεως.

Την παραμονή τελέστηκε ο Εσπερινός της εορτής, χοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γέροντος Δέρκων κ. Απόστολου, με τη συμμετοχή του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη π. Γεωργίου Χριστοδούλου, Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου. Στο Ιερό Αναλόγιο έψαλε ο Ιεροψάλτης κ. Μάριος Σαράντης εκ Πατρών. Μετά το πέρας του Εσπερινού τελέστηκε η Ιερά Παράκλησις έμπροσθεν της Ιεράς Εικόνος του Αγίου, όπου ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τις Φανουρόπιτες που προσέφεραν οι ευλαβείς προσκυνητές.

Την κυριώνυμο ημέρα στον ως άνω Ιερό Ναό τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του ως άνω Αρχιερέως.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: