e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024

Μητρόπολη Χαλκηδόνος: Η ευλογία του πρωτοχρονιάτικου άρτου

Το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ μετέβη στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος όπου ευλόγησε κι έκοψε τον Πρωτοχρονιάτικο άρτο στην προσφάτως ανακαινισμένη και εξωραϊσμένη αίθουσα, με μέριμνα της Κοινότητας Χαλκηδόνος και με τη φροντίδα και την επίβλεψη του υπεύθυνου Άρχοντος Ασηκρήτου κ. Φώτη Κάτση, Ταμία της Κοινότητας.

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν ο Θεοφ. Επίσκοπος Δαφνουσίας κ. Σμάραγδος, ο Πρωτοσύγκελλος, Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ευγένιος Καρατζάς, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Χαλκηδόνος, Άρχων Ρεφερενδάριος της Μ.τ.Χ.Ε., κ. Ιωάννης Δεμιρτζόγλου, και ο Γεν. Γραμματέας, Άρχων Χαρτουλάριος, κ. Γεώργιος Στεφανόπουλος, ενώ παρευρέθηκε και ο Άρχων Δικαιοφύλαξ της Μ.τ.Χ.Ε., κ. Σάκης Κεχαγιόγλου.

Ο κόσμος, ο οποίος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Σεβασμιωτάτου υπερπλήρωσε την αίθουσα. Αφού ο Ποιμενάρχης ευλόγησε τον άρτο, στη συνέχεια ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, όλα τα μέλη της Κοινότητας κι ευχήθηκε η νέα χρόνια να είναι ειρηνική, δημιουργική και μεστή έργων αγάπης, τα δε έτη όλων να είναι πολλά. Στη συνέχεια, όλοι μαζί, μέσα σε ένα κλίμα χαράς και αγάπης, έψαλαν τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς. Ο Σεβασμιώτατος μοίρασε στον καθένα ξεχωριστά το κομμάτι της πίτας, δίνοντας κι ένα αναμνηστικό δώρο ως ευλογία. 

Ιδιαίτερη ήταν η χαρά των παιδιών, καθώς ο Σεβασμιώτατος, δείχνοντας την πατρική του αγάπη, την ευαισθησία του και το ουσιαστικό ενδιαφέρον του προς τα παιδιά και το μέλλον, τους μοίρασε παιχνίδια. Τέλος, όλοι αναχώρησαν με τις ευχαριστίες και τις ευχές προς τον Σεβασμιώτατο.











Δεν υπάρχουν σχόλια: