e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Ο Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ στον Άγιο Γεώργιο Τσενγκέλκιοΐ

Στον γραφικό Χρυσοκέραμο (σημερινό Τσενγκέλκιοΐ), ο οποίος λικνίζεται στα γαλήνια νερά του Βοσπόρου, χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία την Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου (25-2-2024), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ στην πάλαι ποτέ ακμάζουσα ενορία του Αγίου Γεωργίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκκλησιάστηκαν πολλοί πιστοί από την Πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος, αφού εξέφρασε τη χαρά του για τη μεγάλη συμμετοχή των πιστών, αλλά ιδιαίτερα για την παρουσία των παιδιών, τα οποία αποτελούν την εγγύηση του μέλλοντος, ομίλησε καταλλήλως αναλύοντας την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, καθώς και τη σημασία της ευλογημένης περιόδου, η οποία ολοκληρώνεται τη Μεγάλη Εβδομάδα, τονίζοντας τη μεγάλη αξία της ταπείνωσης, την οποία μας υποδεικνύει ο Κύριος μέσα στο Ευαγγέλιο.

Αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα φιλόξενα μέλη της Επιτροπής, διένειμε το αντίδωρο ευχόμενος στον καθένα ξεχωριστά καλή δύναμη στον πνευματικό τους αγώνα.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια: