e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Η ζωγραφιά της Έλενας


Όπως ίσως γνωρίζετε από περασμένες αυγουστιάτικες δημοσιεύσεις μας, σύμφωνα με την ζακυνθινή τυπική διάταξη του Δεκαπενταύγουστου, κάθε Εφημέριος ζακυνθινής Ενορίας επισκέπτεται όλα τα σπιτικά της Ενορίας του, όπου τελεί μια περίληψη του Μικρού Παρακλητικού Κανόνα, για την ευλογία των πιστών. Έτσι του δίνεται μια καλή ευκαιρία για να συνομιλήσει κατ' οίκον με τους Ενορίτες του, να δει εκ του σύνεγγυς τα προβλήματα, να επαινέσει επιτυχίες, να καταγράψει ανάγκες κλπ.

Η μαμά του Σπιτιού, λοιπόν, είχε πει στην οικογένεια ότι πρόκειται να έλθει ο Παππούλης για την Παράκληση και τότε η μικρή Έλενα, μαθήτρια νηπιαγωγείου μέχρι πρότινος, άρχισε τις ετοιμασίες, κυρίως ψυχολογικές. Η αναμονή έγινε αδημονία, ώσπου, μετά από δύο μέρες προετοιμασιών, σήμερα το πρωί ο Παππούλης κατέφθασε στο σπίτι, όπου η Έλενα, όχι μόνο τον δέχτηκε με πολλή χαρά, αλλά είχε μόλις ολοκληρώσει μια υπέροχη και αφαιρετική ζωγραφιά, την οποία και τού πρόσφερε! 

Αξίζει τον κόπο να δημοσιεύσουμε τον κόπο της, ενθυμούμενοι την ωραία ρήση του Χριστού: "Άφετε τα παιδία και μη κωλύετε αυτά ελθείν πρός με"!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: