e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Πλήθος χαροποιών στιγμών από την σημερινή Αρχιερατική Ευχαριστιακή Σύναξη εν Βανάτω [80 φωτογραφίες + video]

Φωτορεπορτάζ: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας
Σήμερα, στο Μπανάτο της Ζακύνθου και μάλιστα στον ναό της Φανερωμένης, υποδεχθήκαμε -για πρώτη φορά σε Ευχαριστιακή Σύναξη, υπό την ιδιότητά του ως Μητροπολίτου Ζακύνθου- τον Επίσκοπό μας κ. Διονύσιο Δ΄. 

Προς τούτο, εκτός του Εφημερίου μας π. Παναγιώτη, συμμετείχαν λειτουργικώς ο Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Λυκογιάννης (ο και ιεροκήρυκας της Μητροπόλεώς μας) ο Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Μποζίκης (ο οποίος, καταγόμενος από την Λιθακιά Ζακύνθου, συνταξιούχος σήμερα, συνεχίζει να διακονεί στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας) και ο Διάκονος Ανδρόνικος Αγαλιανός, ενώ στο ιερό Βήμα συμπροσευχήθηκε ο συν-ενορίτης μας συνταξιούχος Οικονόμος Ιωάννης Ζαρκάδης.
Το αναλόγιο τίμησε δεόντως, ψάλλοντας κατά κύριο λόγο με το ζακύνθιο μουσικό ύφος, η Εκκλησιαστική Χορωδία της Ενορίας μας, υπό τον Πρωτοψάλτη μας Δημήτριο Κάνδηλα, ενισχυμένη μάλιστα από μέλη της Χορωδίας "Το όνειρο του παιδιού", στην οποία ηγείται ο ίδιος.
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, στην οποία ομίλησε προς ευάριθμους εκκλησιαζόμενους από καρδιάς και με πολλή γλυκύτητα ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, τελέσθηκε Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τη συμπλήρωση πλήρους πενταετίας από την εκδημία του ΝΙΚΟΛΑΟΥ Π. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ, πατέρα του Εφημερίου μας π. Παναγιώτη.
Στη συνέχεια και σύμφωνα με την εξαγγελία του "Αληθώς", το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου της Ενορίας μας τίμησε την Μπανατιώτισσα συγγραφέα κ. ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΜΟΥΣΟΥΡΑ-ΤΣΟΥΚΑΛΑ, η οποία από το 1967 ζει μετανάστρια στη Μελβούρνη, όπου διαπρέπει στα Γράμματα και, με τον τρόπο της, συντηρεί αναλλοίωτη και ζωντανή τη Μνήμη των Ξεριζωμένων. Συνάμα από το 2008 είναι μόνιμη συνεργάτρια του Νυχθημερόν, όπου κάθε μήνα καταθέτει τις Αναμνήσεις και τις Νοσταλγίες της. Όλα αυτά τόνισε στην σχετική ομιλία του ο π. Παναγιώτης, ο δε Μητροπολίτης -εκπροσωπώντας και εκφράζοντας το "Αληθώς"- επέδωσε στην τιμώμενη χρυσό στεφάνι και τιμητικό δίπλωμα! Εκείνη ευχαρίστησε κατασυγκινημένη!


Πριν την ολοκλήρωση της Σύναξης, δια χειρών του Σεβ. Μητροπολίτου μας, το "Αληθώς" απένειμε τις πιστοποιήσεις σε όλους εκείνους τους θιασώτες του Κέντρου Λόγου, οι οποίοι παρακολούθησαν ως επί το πλείστον τις μορφωτικές δράσεις του κατά το λήξαν ακαδημαϊκό έτος 2012-13.
Η λειτουργική και χαροποιός ημέρα έληξε με πλούσια κεράσματα, αναμνηστικές φωτογραφίες και λαϊκά άσματα της Ζακύνθου στην αυλή της πατρικής οικίας του Εφημερίου, που βρίσκεται δίπλα ακριβώς στον ναό της Φανερωμένης. 

Ο π. Παναγιώτης και από την θέση αυτή εκφράζει -εκ μέρους του "Αληθώς", αλλά και της οικογένειάς του- θερμές ευχαριστίες προς όλους για την συμμετοχή τους!Δεν υπάρχουν σχόλια: