e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Εικόνες από το Αρχιερατικό Συλλείτουργο και την λιτανεία του ιερού Σκηνώματος του Αγίου Γερασίμου, στα Ομαλά Κεφαλληνίας

  Σήμερα το πρωί  




































Με μεγάλη λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί επί τη ανακομιδή του ιερού και αφθάρτου λειψάνου του Αγίου Γερασίμου του νέου ασκητού, στην Κεφαλονιά. 

Το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία η τρισαρχιερατική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κυθήρων κ. Σεραφείμ και συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Ζακύνθου κ. Διονυσίου και Κεφαλληνίας κ.κ. Σπυρίδωνος. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ, ο οποίος συνδύασε την ανάσταση του Κυρίου με την ασκητική ζωή του Αγίου Γερασίμου. 

Στην συνέχεια με την συμμετοχή του κλήρου, του λαού και των αρχών του τόπου πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση του ιερού σκηνώματος του Αγίου έως τον πλάτανο, όπου ο ίδιος φύτεψε. 

Μετά το πέρας όλων των ακολουθιών προσφέρθηκε μοναστηριακή τράπεζα σε όλους όσους παρευρέθηκαν στην εορτή του Αγίου.

[Φωτογραφίες -ρεπορτάζ: Μιχαήλ Ζαφείρης / Ιστότοπος Ι. Ναού Αγ. Νεκταρίου Πατρών]

Δεν υπάρχουν σχόλια: