e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Τα κακόμοιρα τα παιδιά...
Επιτέλους, γίνονται ενοχλητικοί... Μιλάμε για τους νεοΧιλιαστές, οι οποίοι, ως πλασιέ της πίστης, συνεχίζοντας τον πόρτα-πόρτα προσηλυτισμό σε ανύποπτους ενορίτες μας ξόδεψαν σήμερα το πρωινό τους στο Μπανάτο, για να μοιράζουν αντιαισθητικά χαρτάκια με παραπλανητικά συνθήματα / μηνύματα... 

Και να πει κανείς ότι είναι οι γνωστές εκείνες γυναικούλες που περι-πλανώνται έως γραφικότητας ανά τις ρούγες, κάπως θα τις δικαιολογούσαμε... Τώρα επρόκειτο για νεαρούς, οι οποίοι θα μπορούσαν να διοχετεύσουν την ικμάδα τους σε πιο γόνιμες δραστηριότητες ... Υπάρχει, αγαπητοί μου, και η κοινωνική εργασία, ο εθελοντισμός στα νοσοκομεία, στα ιδρύματα ή όπου αλλού, αν θέλατε πράγματι να προσφέρετε στον λαό ωφελώντας τον και όχι εξαπατώντας τον. Το έργο του "βαρέος λύκου" είναι τελικά εξόχως λυπητερό, έχει αποτυπωθεί μάλιστα στις ανωτέρω φωτολήψεις μας... 

Σημειωτέον, ο Εφημέριός μας π. Παναγιώτης, στο πλαίσιο της παραδοσιακής ευγένειας προς ξένους, "συνόδεψε" τους νεοΧιλιαστές από πόρτα σε πόρτα, ενημερώνοντας συνάμα για την αίρεση που κουβαλούσαν έως τα φιλήσυχα σπιτικά των ενοριτών μας. Παράλληλα, κάλεσε τα πλανεμένα αυτά παιδιά να μιλήσουν στο τηλέφωνο με τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο Δ΄ -ο οποίος εν τω μεταξύ ενημερώθηκε καθηκόντως- αλλά εκείνοι απέφυγαν να μιλήσουν με τον Επίσκοπό μας, τον κατεξοχήν εκφραστή της τοπικής Εκκλησίας, μάλλον φοβούμενοι τον "λόγον της αληθείας"!


4 σχόλια:

Μαρία Σιδηροκαστρίτη-Κοντονή είπε...

Κάποιο αντάλαγμα πρέπει να υπάρχει! Τι? δεν γνωρίζω!

Ἐκδόσεις Ποταμίτου είπε...

Νά γιατὶ σὲ ἀγαπᾶμε, Πάτερ!

διονύσιος Β. Ποταμίτης (Σουμάκης) είπε...

Πάτερ, τὴν εὐχή σου.
Ἔτσι σὲ θέλουμε γεμάτο ἀγάπη γιὰ τοὺς πεπλανημένους καὶ σταθερότητα ἀπέναντι στὴν ψυχοφθόρο πλάνη τους.

Νὰ σὲ χαιρόμαστε πάντοτε ὑγιὴ καὶ δραστήριο!

Τὰ σέβη μου στὸν Σεβασμιότατο ποὺ σὲ χειροτόνησε καὶ στὸν νύν.

apelef είπε...

Σκεφτείτε σε κάθε ενορία να συνοδεύαμε όλους αυτούς τους αιρετικούς και ανθέλληνες πόρτα πόρτα!!! με τον Παπά του χωριού, με το ράσο από πόρτα σε πόρτα!!! θα ήταν υπέροχο αδερφοί μου και θα τους μηδενίζαμε και ίσως αλλάζαμε και μερικούς από αυτούς τους πλανεμένους αδερφούς μας! και μας λένε ότι είναι μάρτυρες και διαδίδουν τον λόγο του Θεού και χρησιμοποιούν και στον λόγο τους και στα περιοδικά τους, το κατά Μάρκον που λέει "Πορευθέντες ουν μαθητεύσατε πάντα τα έθνη". Όμως αδελφοί μου βάζουν τελεία εκεί ενώ έχει κόμμα και συνεχίζει μετά το κόμμα το κατά Μάρκον και λέει.. Βαπτίζοντες αυτούς εις το Όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, διδάσκοντες αυτούς τηρείν πάντα όσα ενετειλάμην υμίν και ιδού εγώ μεθ' υμών ειμί πάσας τας ημέρας έως της συντελείας του αιώνος αμήν. και έτσι κλείνει το κατά Ματθαίον.
Με τη σειρά μου θέλω να ευχαριστήσω τον Π. Παναγιώτη για το συνεχόμενο ενδιαφέρον για το ποίμνιο που του εμπιστεύθηκε ο Κύριος μας και κυρίως τον Κύριο μας που φωτίζει Ιερείς και Λαϊκούς, να ευχόμαστε να φωτίσει και τους πλανεμένους αδελφούς μας, όπου βλέπουμε ότι αρκετή έχουν αλλάξει από αυτούς και αποκάλυψαν τα ψέμματα τους. Ο Κύριος μας Σταυρώθηκε και για αυτούς και εύχομαι καλή μετάνοια τόσο σε αυτούς όσο και σε εμάς! Την τελευταία πνοή του καθένος την γνωρίζει μόνο ο Θεός! Συγχωρέστε με, με το καλό να έρθουν και τα φετινά Χριστούγεννα!