e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Εισήγηση περί Θρησκευτικού Τουρισμού στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (26/3, 11 π.μ.)


Η Κατεύθυνση Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς του Τμήματος Τεχνολόγων Περιβάλλοντος Τ.Ε. του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων διοργανώνει ημερίδα με θέμα Δράσεις Θεματικού Τουρισμού στη Ζάκυνθο.

H ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στη Ζάκυνθο, την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014, ώρα 11 το πρωί, στην αίθουσα Δ.1 του Τμήματος Τεχνολόγων Περιβάλλοντος Τ.Ε. του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (οδός Μ. Μινώτου-Γιαννοπούλου, Θέση Παναγούλα, Ζάκυνθος, Τ.Κ.: 291 00) και υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», συγχρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

Εισηγητές θα είναι οι: π. Παναγιώτης Καποδίστριας (Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου, με θέμα: "Απόπειρα θεολογικής οριοθέτησης του λεγόμενου Θρησκευτικού Τουρισμού"), κ. Παναγιώτης Κολύρης (Δήμος Ζακύνθου), κ. Αικατερίνη Δεμέτη (Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων, με θέμα: "Ο πολιτιστικός τουρισμός ως παράγων ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας και ο κίνδυνος από τη συρρίκνωσή του. Η περίπτωση του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων") και εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου.

Η ημερίδα απευ­θύνεται κυρίως σε πολιτιστικούς και σε τουριστικούς φορείς και σε επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Πολιτισμού και του Τουρισμού.

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση παρα­κολούθησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: