e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Μήνυμα του Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄ για τη νέα σχολική χρονιά 2014-15

Αγαπητά μου παιδιά,
            Καθώς βλέπουμε σήμερα, την ημέρα του αγιασμού της νέας σχολικής χρονιάς, τα ανέμελα, χαρούμενα και φωτεινά πρόσωπά σας να στολίζουν την αυλή του σχολείου, η ψυχή μας γεμίζει από ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον αυτού του τόπου, γιατί σκεπτόμαστε ότι ο καλός σπόρος της γνώσεως θα πέσει σε γη αγαθή, γόνιμη και ευλογημένη.
            Εσείς είσθε το μέλλον και η ελπίδα αυτής της χώρας, η οποία αυτούς τους καιρούς διέρχεται μεγάλη κρίση, όχι μόνον οικονομική, αλλά σε όλα τα επίπεδα. Γι’ αυτό και όσοι πονάμε αυτόν τον τόπο, σε εσάς προσβλέπουμε, στη νέα γενιά, που σήμερα δέχεστε τις συνέπειες της δύσκολης αυτής καταστάσεως, δίχως να έχετε φταίξει σε κάτι, ότι κάποια μέρα θα σηκώσετε και πάλι στους ώμους σας την πατρίδα δυνατή.
            Τούτο όμως για να επιτευχθεί, πρέπει να οπλιστείτε με τα νοητά όπλα και τα φώτα της γνώσεως, τα οποία μπορούν να καρποφορήσουν στον νου και στην καρδιά σας μέσα από τα σχολεία μας. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι δυσκολίες είναι πολλές και μεγάλες. Όμως, τώρα στα δύσκολα, καλούμαστε να δώσουμε με συνείδηση και φιλότιμο τον καλόν αγώνα, ο καθένας μας από την δική του θέση, οι πραγματικά άξιοι εκπαιδευτικοί μας μέσα από την διδασκαλία, οι μαθητές μέσα από την μελέτη και οι γονείς με την αμέριστη συμπαράσταση προς τα παιδιά τους.
            Η γνώση είναι πολύτιμο αγαθό και απαιτεί κόπο και προσπάθεια, για να την αποκτήσει κάποιος. Αυτό το είχαν πολύ καλά συνειδητοποιήσει οι αρχαίοι πρόγονοί μας και μας άφησαν ως παρακαταθήκη το ρητό: «τα αγαθά κόποις κτώνται».
            Εύχομαι η Χάρη του Αγίου Πνεύματος να σας προστατεύει και να σας ενισχύει στον αγώνα για τη μάθηση και την καλλιέργεια του πνεύματος και της ψυχής.

Δυο βιντεάκια με τον Γέροντα Χρυσόστομο Γκέλμπεση στην εορτή της Ελευθερώτριας Ζακύνθου

Πρωί των Γενεθλίων της Θεοτόκου (8 Σεπτεμβρίου 2014), στη Γυναικεία Μονή της Ελευθερωτρίας, στην περιοχή Λαγοπόδου εν Ζακύνθω, την οποία ίδρυσε το 1961 ο πολυσέβαστος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Γκέλμπεσης, ηλικίας 101 ετών σήμερα.Μεθέορτος Εσπερινός και Παράκληση προς την Ελευθερώτρια Παναγία στην πανηγυρίζουσα το Γενέσιό Της Μονή της Ζακύνθου

 Δειλινό της Δευτέρας, 8ης Σεπτεμβρίου 2014 
          με παρόντα τον ηλικίας 101 ετών Κτήτορα και Γέροντα της Γυναικείας αυτής Μονής σεβάσμιο Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Γκέλμπεση
          Τον θείο Λόγο κήρυξε ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας, αναφερόμενος στο πώς η Μητέρα της όντως Αγάπης τειχίζει, όχι μόνον τις εν παρθενία διάγουσες Μοναχές και τον Μοναχισμό εν γένει, αλλά και τον κάθε άνθρωπο, ο οποίος επιθυμεί να παρθενεύει πνευματικά και να βιώνει ουράνιες εμπειρίες!
Φωτολήψεις: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας