e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Κένυα










Τα ξημερώματα της Δευτέρας 9ης Μαΐου ε.έ. αφίχθη στην Κένυα η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ συνοδευόμενος υπό του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβ. Αθηνοδώρου Παπαευριπιάδη, Εξάρχου του Πατριαρχείου στην Κύπρο, προκειμένου να πραγματοποιήσει Ποιμαντική Επίσκεψη στη χώρα αυτή και να τελέσει τις ενθρονίσεις των δύο νέων Επισκόπων Νιέρι και Όρους Κένυας κ. Νεοφύτου και Κισούμου και Δυτικής Κένυας κ. Αθανασίου τις επόμενες ημέρες.

Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκαν στον διεθνές Αερολιμένα της χώρας‚ ο Μητροπολίτης Ναϊρόμπι κ. Μακάριος, οι Επίσκοποι‚ ο Εξοχ. Πρέσβης της Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Μοάτσος, ο Εξοχ. Πρέσβυς της Αιγύπτου στην Κένυα κ. Kadri Abdel-Motelib και πλήθος κληρικών.

Την ίδια ημέρα‚ μετά από ολιγόωρη ανάπαυση‚ ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος‚ με την παρουσία των ανωτέρω Αρχιερέων‚ είχε συνάντηση συνεργασίας με τους επικεφαλής των ιεραποστολικών κλιμακίων και ενοριών των Ορθοδόξων περιφερειών της Κένυας, προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματικότερος και συστηματικότερος προγραμματισμός στην Ιεραποστολή.

Ο Μακαριώτατος έδωσε πατρικές νουθεσίες και συμβουλές ώστε όλοι συντονισμένοι να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια στο τομέα αυτό, δεδομένων και των οικονομικών προβλημάτων που υπάρχουν.

Επίσης τόνισε ότι οι δύο νέες Επισκοπές στην ευρύτερη περιοχή της Κένυας ανήκουν στο σύνολο της Ορθοδόξου‚ Αποστολικής και Καθολική Εκκλησίας, ενώ ανανέωσε τους πνευματικούς δεσμούς με το σεπτό Κέντρο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

Δεν υπάρχουν σχόλια: