e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Δύο νέες χειροτονίες Κληρικών στο Patamira Mulanje του Malawi

20 May 2016 Patamira Mulanje - Malawi | Parish of Saint Anna














Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν τα μέλη της Ενορίας Αγίας Άννης στο Παταμίρα στην περιοχή Μουλάνζι του Μαλάουι, στον Σεβ. Μητροπολίτη Ζάμπιας και Μαλάουι κ. Ιωάννη, ο οποίος λειτούργησε σήμερα εκεί. 

Κατά την Θεία Λειτουργία χειροτόνησε δυο νέους εγγάμους κληρικούς. Τον κ. Βενέδικτο Katawala, 41 ετών, πατέρα τεσσάρων παιδιών σε Διάκονο και τον π. Ιωακείμ Stima σε Πρεσβύτερο.

Στην Θεία Λειτουργία παρευρέθηκε η chief (αρχηγός) της περιοχής, η οποία, απευθυνόμενη προς τον οικείο Μητροπολίτη, εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της για την ευλογία της παρουσίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην περιοχή της που αποτελεί, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, έναν ανεκτίμητο θησαυρό.

Μετά την Θεία Λειτουργία οι ενορίτες εξέφρασαν την χαρά τους για την παρουσία του Επισκόπου τους, τραγουδώντας και χορεύοντας παραδοσιακούς τοπικούς χορούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: