e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Ομιλία Ορθοδόξου Επισκόπου ενώπιον Ρ/Καθολικών Επισκόπων του Congo περί της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας





Την Πέμπτη, 13η Οκτωβρίου 2016, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων μετέβη στην πρωτεύουσα Μπραζαβίλ του Κονγκό όπου, κατόπιν επισήμου προσκλήσεως του Προέδρου της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της χώρας, Σεβ. Επισκόπου Nkayi κ. Δανιήλ, ανέπτυξε ενώπιον αυτής τα θέματα: «Ο χριστιανός και η ειρήνη, το παράδειγμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας» και «Η Εγκύκλιος της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον κόσμο»

Η εκτενής παρουσίαση των θεμάτων προκάλεσε τα θετικά σχόλια των Σεβ. Ρωμαιοκαθολικών Επισκόπων και των συμμετεχόντων στην Σύνοδο αντιπροσώπων του κλήρου του Κονγκό, οι οποίοι διά του Σεβ. Προέδρου κ. Δανιήλ εξέφρασαν τις εγκάρδιες ευχαριστίες τους προς τον Επίσκοπο κ. Παντελεήμονα, ως και τον σεβασμό τους προς τον Μακ. Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο Β’.

Δεν υπάρχουν σχόλια: