e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Η Μητρόπολη Νιγηρίας κοντά σε πλημμυροπαθείς






Πριν κάποιες εβδομάδες οι πλημμύρες από τις καταρρακτώδεις βροχές στην Πολιτεία Benue, προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές κυρίως στην περιοχή της πρωτεύουσας της Πολιτείας Makurdi. Περισσότεροι από 100 χιλιάδες άνθρωποι έμειναν άστεγοι και προσωρινά μεταφέρθηκαν σε  2 καταυλισμούς που δημιούργησε η Πολιτειακή Κυβέρνηση. 

Από τις ορμητικά νερά παρασύρθηκε και διαλύθηκε και μικρός Ορθόδοξος Ναός του Αγίου Μάρκου αφήνοντας την μικρή εκκλησιαστική κοινότητα χωρίς χώρο λατρείας.

Η Μητρόπολη μας, σε συνεννόηση με τους κυβερνητικούς υπεύθυνους για την διαχείριση κρίσεων, απέστειλε την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου μεγάλη ποσότητα ρουχισμού (36 τεράστια δέματα) για να διανεμηθούν στους δυο καταυλισμούς. Την ανθρωπιστική βοήθεια της Μητρόπολης Νιγηρίας συνόδευσαν δυο κληρικοί μας που υπηρετούν στην περιοχή και μικρή ομάδα Ορθοδόξων πιστών. Η βοήθεια διανεμήθηκε στους πληγέντες, από τους ίδιους τους εκπροσώπους της Μητρόπολης. 

Η μεγάλη αυτή ποσότητα ρουχισμού είχε συγκεντρωθεί με πρωτοβουλία  του παραρτήματος Τρικάλων της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών, του πολιτιστικού συλλόγου Τρίκκη, με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και την στήριξη του Δήμου Τρικάλων. Ο ρουχισμός προοριζόταν για άπορους Ορθόδοξους της Νιγηρίας, αλλά τελικά η Μητρόπολη αποφάσισε να στηρίξει τους πλημμυροπαθείς και να συμβάλλει με τον δικό της μικρό τρόπο στην ανακούφιση  όλων όσων σε λίγες ώρες επλήγησαν από τα ορμητικά νερά. 

Η Επιτροπή Διαχειρίσεως Κρίσεων της Πολιτείας εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς την Ορθόδοξη Εκκλησία για την ανταπόκρισή της στις εκκλήσεις για στήριξη των πλημμυροπαθών. Η Εκκλησία με τη σειρά της εκφράζει τη βαθιά της ευγνωμοσύνη προς όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγμάτωση αυτής της αποστολής, επώνυμους και κυρίως τους ανώνυμους απλούς ανθρώπους που με αγάπη και χαρά ανταποκρίθηκαν παρά τις πολλές προκλήσεις που οι ίδιοι βιώνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: