e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Πρωτομαγιά 2018, ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη Νήσο Χάλκη


Πρωτομαγιά 2018 και ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφτηκε την Θεολογική Σχολή της Χάλκης περί τη μεσημβρία. Τον υποδέχτηκε ο Σεβ. Ηγούμενος μετά των πατέρων, ο πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Τουρκία, Sir Dominick Chilcott και επίσης ανώτατα μέλη του οργανισμού American Hellenic Educational Progressive Association. 

Ο Παναγιώτατος περπάτησε στον κήπο με τους επισκέπτες και στη συνέχεια προσκύνησε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής. Ακολούθησε κέρασμα στο Συνοδικό της Ι.Μ., όπου και ο Ύπατος Πρόεδρος του οργανισμού AHEPA, κ. Carl R. Hollister, προσφώνησε τον Παναγιώτατο και δήλωσε ότι ο οργανισμός στον οποίο προΐσταται προασπίζει το δικαίωμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής. Ο Ύπατος και ο Πρόεδρος AHEPA Καναδά, κ. Christos Argiriou, προσέφεραν ‒έκαστος‒ χρηματική βοήθεια προς την Θεολογική Σχολή. 

Ακολούθησε γεύμα και στη συνέχεια απόλαυσαν το δροσερό μεσημεριανό στη σκιά των δέντρων της Μονής, έμπροσθεν αυτής. Τέλος, ο Παναγιώτατος επέστρεψε με τη συνοδεία Του στην Πόλη.

























Δεν υπάρχουν σχόλια: