e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Θεοφάνια 2019 στο Φανάρι - Τόμος Αυτοκεφαλίας Ουκρανίας - Ρίψη Σταυρού στον Κεράτιο [πλήρη video]






Ανεβάσαμε στο κανάλι του Νυχθημερόν στο YouTube, λόγω ιστορικότητας των γεγονότων, ολόκληρη την Ευχαριστιακή Σύναξη της εορτής των Θεοφανίων 2019 στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στο Φανάρι, όπως μεταδόθηκε απ' ευθείας από την τηλεόραση της ΕΡΤ3, στις 6 Ιανουαρίου 2019.

Κατά την διάρκεια της μεγάλης αυτής εορτής έλαβε χώραν η επίσημη χορήγηση, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, Τόμου Αυτοκεφαλίας στη νεοπαγή Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, υπό τον νεοεκλεγέντα Προκαθήμενό της Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιο.

Ακολούθως άπαντες, Κλήρος και Λαός, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, μετέβησαν στην κοντινή προκυμαία, όπου έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στον Κεράτιο.

Δείτε τη σχετική μετάδοση σε δύο μέρη:

   









Δεν υπάρχουν σχόλια: