e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Ανδρέας Κάλβος ο Ζακύνθιος προβάλλεται απόψε επί του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών


Με την ευκαιρία των εορτασμών του «Έτους Κάλβου 2019», έτος κατά το οποίο συμπληρώνονται 150 χρόνια από το θάνατό του Εθνικού Ποιητή Ανδρέα Κάλβου (1869-2019) και στο πλαίσιο των εορτασμών της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης (1821-2021), η Bauhaus πρόσοψη του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών λούζεται με φως-ποιητικό˙ προβάλλονται, δηλαδή, χειρόγραφοι στίχοι του ποιητή που έχουν σχέση με την Ελληνική επανάσταση και τις μάχες των Ελλήνων. Το ίδιο θα συμβεί και αύριο, 25η Μαρτίου, από ώρα 8 έως 10 το βράδυ.
     Θυμίζουμε ότι για πρώτη φορά η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε επί του τοίχου του Ναού της Παναγούλας Μπανάτου, εδώ στη Ζάκυνθο, στο πλαίσιο της βραδιάς Κάλβου, που πραγματοποίησε το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου"Αληθώς", στις 10 φεβρουαρίου 2019.

Σύλληψη ιδέας – σχεδιασμός εγκατάστασης: Ιωάννης-Πορφύριος Καποδίστριας
Έφορος 2η Εφορείας ΠΜ: ΤΞΧΟΣ Δημήτριος Καραμούζας
Συντονισμός και Επεξεργασία Υλικού: Δήμητρα Καρλή
Εξοπλισμός: Ιωάννης Κοροδήμος
Υποστήριξη: ΥΠΛΓΟΣ Βασίλειος Κείος, ΑΝΘΧΟΣ Αλέξανδρος Ηλιάδης, Λεωνίδας Δουμουλιάκας, Κωνσταντίνος Μαργαρίτης, Μάριος-Ηρακλής Τζερεμές, Θεόδωρος Κωστόπουλος

ΙΔΟΥ, ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ ΑΠΟΨΕ:
















Δεν υπάρχουν σχόλια: