e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Ο Μητροπολίτης Ισπανίας στην πόλη Χερέθ ντε λα Φροντέρα | Visita pastoral de S.E. Policarpo a Jerez de la Frontera (Cádiz)


01/06/2019. Visita pastoral de S.E. Policarpo a Jerez de la Frontera (Cádiz). Bendición del local y Grandes Vísperas del Domingo del Ciego. 

Ο Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Πολύκαρπος μετέβη ποιμαντικώς, το απόγευμα του Σαββάτου, 1ης Ιουνίου 2019, στην πόλη Χερέθ ντε λα Φροντέρα, για τον Αναστάσιμο Εσπερινό της Κυριακής του Τυφλού, με την Ακολουθία του Αγιασμού, για τους πιστούς της μικρής Ορθόδοξης Ενορίας της περιοχής.











H Χερέθ ντε λα Φροντέρα (ισπανικά: Jerez de la Frontera) είναι πόλη και δήμος στην Ανδαλουσία, στη νότια Ισπανία, η οποία βρίσκεται στην επαρχία του Κάδιθ. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, η Χερέθ έχει 211.784 κατοίκους και είναι ο πολυπληθέστερος δήμος στην επαρχία και πέμπτος στην Ανδαλουσία. Επίσης είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση δήμος της επαρχίας. Η πόλη βρίσκεται κοντά στις βόρειες όχθες του Γουαδαλέτε, λίγα χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Κάδιθ.

Η πόλη δεν είναι γνωστό πότε ιδρύθηκε. Πιθανώς ταυτίζεται με την αποικία των Φοινίκων Ξέρα, από την οποία μπορεί να προέρχεται το σύγχρονο όνομα, και τη ρωμαϊκή Ασίντο Καισαριάνα. Η πόλη κατακτήθηκε από τους Μαυριτανούς τον 8ο αιώνα μ.Χ.. Όταν κατακτήθηκε το 1264 από τον Αλφόνσο Ι΄ της Καστίλλης, η πόλη ήταν ήδη γνωστή για τα κρασιά της. Το Φροντέρα σημαίνει συνόρο και αναφέρεται στο γεγονός ότι αποτελούσε το σύνορο ανάμεσα στην Ισπανία και τα γειτονικά μαυριτανικά κράτη.

Η Χερέθ είναι γνωστή για το ποτό σέρι, το οποίο παράγεται στην πόλη, το φλαμένκο και τα άλογά της. Κύρια αξιοθέατα της πόλης είναι το αλκάθαρ (αραβικό παλάτι-οχυρό) και ο καθεδρικός ναός της πόλης, του 17ου αιώνα, αφιερωμένος στο Σαν Σαλβαδόρ. Εντός των ορίων του δήμου βρίσκεται επίσης η πίστα αγώνων ταχύτητας της Χερέθ, η οποία στο παρελθόν είχε φιλοξενήσει το ισπανικό και ευρωπαϊκό γκραντ-πρι.

[Πηγή στοιχείων για την πόλη: Βικιπαίδεια]

Δεν υπάρχουν σχόλια: