e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Κυριακή της Ορθοδοξίας 2020 στην Addis Ababa της Αιθιοπίας


Με λαμπρότητα, κατάνυξη και πνευματική χαρά, η Ιερά Μητρόπολη Αξώμης εόρτασε σήμερα, Κυριακή 8 Μαρτίου 2020, την μεγάλη εορτή του Θριάμβου της Ορθόδοξης Πίστης, κατά την οποία η Αγία Εκκλησία μας πανηγυρίζει την αναστήλωση των Ιερών Εικόνων, ύστερα από την μεγάλη περίοδο της Εικονομαχίας.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Κοινοτικός Καθεδρικός Ιερός Ναός Αγίου Φρουμεντίου Αδδίς Αμπάμπα, όπου τελέστηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του οικείου ποιμενάρχου, Σεβ. Μητροπολίτου Αξώμης κ. Δανιήλ, με τη συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού Πανοσιολ. Μεγ. Αρχιμ. κ. Χρυσοστόμου Μπαρμπέρη και με την παρουσία ορθοδόξων πιστών από Αιθιοπία, Ελλάδα, Ρωσία, Σερβία, Ουκρανία και Συρία.

Παρευρέθησαν, ο Εντιμ. Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος Αδδίς Αμπάμπα κ. Δημήτριος Συκάς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες των Σχολείων της Ελληνικής Κοινότητος.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο των Μεγάλων Ευεργετών της Ελληνικής Κοινότητος.

Επακολούθησε η λιτάνευση των ιερών Εικόνων πέριξ του Ιερού Ναού, με τους πιστούς να κρατούν τις Ιερές Εικόνες στα χέρια τους, στο τέλος της οποίας ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε κατά το έθος, το Συνοδικό της Ορθοδοξίας.
























Δεν υπάρχουν σχόλια: