e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Η θέση της Μητροπόλεως Ζακύνθου για το Βούλευμα περί της απατηλής αγοραπωλησίας στα Ορεινά Ζακύνθου


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της 20ής Ιουνίου 2020

Κατόπιν της από 13.11.2014 μηνυτήριας αναφοράς της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου και της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου των Κρημνών προς την πρώην κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την απατηλή αγοραπωλησία στα Ορεινά της Ζακύνθου, ασκήθηκε ποινική δίωξη με παραγγελία κύριας ανάκρισης εναντίον 7 ατόμων για την τέλεση πληθώρας αδικημάτων, τα σπουδαιότερα των οποίων έχουν χαρακτήρα κακουργηματικών πράξεων σε βάρος του Δημοσίου και των προαναφερθέντων Ν.Π.Δ.Δ. με προκληθείσα σε αυτά ζημία και αντίστοιχο όφελος των κατηγορουμένων, που υπερβαίνουν κατά πολύ την αξία των 150.000 ευρώ, που απαιτούσε ο τότε ισχύων νόμος για την τιμωρία των εγκλημάτων σε βάρος του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.).

Η υπόθεση αυτή, μετά την ολοκλήρωση τής σχετικά διενεργηθείσης κύριας ανάκρισης, εισήχθη νομίμως στο αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, για να κριθεί η περάτωσή της συνοδευόμενη από απαλλακτική για τους κατηγορούμενους Πρόταση της κ. Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αθηνών. Αφού μελετήσαμε, όπως είχαμε δικαίωμα εκ του νόμου, την σχετική Πρόταση της κ. Εισαγγελέως, εντοπίσαμε τις αναρίθμητες νομικές και ουσιαστικές πλημμέλειες που εμπεριείχοντο σε αυτήν και προφανώς οδήγησαν την εν λόγω Εισαγγελική Λειτουργό στην πεπλανημένη κρίση της κατά την αξιολόγηση του αποδεικτικού υλικού της υπόθεσης. Προς αντίκρουση μάλιστα αυτής της εισαγγελικής Προτάσεως υποβάλαμε στο αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο εκτενές και πλήρως τεκμηριωμένο υπόμνημα, με επισύναψη των σχετικών εγγράφων που αναδεικνύουν την αληθινή εικόνα των πραγμάτων και προβάλλουν, πέραν πάσης αμφιβολίας, τα απαράγραπτα ιδιοκτησιακά δικαιώματα τόσο της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου και της Μονής Αγίου Γεωργίου των Κρημνών, όσο και του Δήμου Ζακύνθου, αλλά και πολλών ιδιοκτητών στην σφετερισθείσα από τους κατηγορούμενους έκταση.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, παρά την απαλλακτική εισαγγελική Πρόταση, διεξήλθε με σχολαστικότητα και αξιοθαύμαστη ευθυκρισία ένα προς ένα όλα τα αποδεικτικά στοιχεία της υπόθεσης, που επιχείρησαν να παραποιήσουν οι κατηγορούμενοι και όσοι κρύβονται πίσω από αυτούς. Έτσι, με πλήρως εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όχι μόνο δεν ήχθη σε απαλλακτική κρίση για τους κατηγορούμενους, όπως ζητούσε η σχετική εισαγγελική Πρόταση, αλλά αντιθέτως με το υπ’ αριθμόν 1679/2020 Βούλευμά του διηύρυνε την κατηγορία των εμπλεκομένων στην αμαρτωλή αυτή υπόθεση προσώπων και διατάσσει περαιτέρω ανάκριση για την διαπίστωση και άλλων κακουργηματικών πράξεων σε βάρος του Δημοσίου και των προαναφερθέντων Ν.Π.Δ.Δ..

Παράλληλα, στο σκεπτικό του το εν λόγω Βούλευμα, αναδεικνύει με τρόπο σαφή και νομικά άψογα τεκμηριωμένο, ότι η παράνομη δράση των εμπλεκομένων στη συγκεκριμένη υπόθεση προσώπων έχει πολύ μεγαλύτερη έκταση, βάθος και όρια από εκείνα της αρχικής ποινικής διώξεως, ανιχνεύοντας με οξυδέρκεια τα ψευδή περιστατικά που επικαλέστηκαν κατά την ανάκριση οι κατηγορούμενοι με την πεπλανημένη και μάταιη, όπως αποδείχθηκε, πεποίθηση, ότι μπορούν έτσι να ξεγελάσουν την Δικαιοσύνη και να υφαρπάξουν την απαλλακτική κρίση της για αυτούς.

Το υπ’ αριθμόν 1697/2020 Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών αποδεικνύει ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη διαθέτει Δικαστικούς Λειτουργούς εξαιρετικής νομικής κατάρτισης, αλλά και «ακρίτες» αληθινούς στις «επάλξεις» της αμεροληψίας και της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, του σπουδαιότερου «Προπύργιου» που υπάρχει σε μια ευνομούμενη Πολιτεία. Οι Δικαστές του εν λόγω Δικαστικού Συμβουλίου αποδεικνύουν με την απόφασή τους ότι γνωρίζουν να ορθοτομούν τον λόγο της αληθείας και να στέλνουν αισιόδοξα μηνύματα στους πολίτες ότι το «άλας» δεν «εμωράνθη» και ότι «έστι δίκης οφθαλμός, ος τα πάνθ’ ορά». Ακόμη και στα πιο πυκνά «σκοτάδια», που σκόπιμα «διαχέουν» οι παραβάτες του νόμου, για να αποφύγουν τον αμείλικτο πέλεκυ της Δικαιοσύνης.  

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου

Δεν υπάρχουν σχόλια: