e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

Λαμπρό Αρχιερατικό Συλλείτουργο για την 10ετηρίδα του Ναού της Μεταμορφώσεως Teremky Κιέβου [video-photos]


Σήμερα, 18η Κυριακή μετά την Πεντηκοστή, ημέρα μνήμης των Αγίων Πατέρων των θησαυριζομένων στη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου (κατεχόμενη σήμερα από την Εκκλησία της ρωσικής παρουσίας στην Ουκρανία, ο Προκαθήμενος της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος, συμπαραστατούμενος από πολλούς Αρχιερείς, Ιερείς και Διακόνους της εν λόγω επίσημης Εκκλησίας, προέστη της Ευχαριστιακής Συνάξεως στον Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Termky του Κιέβου, ευκαιρίας δοθείσης από την συμπλήρωση 10 ετών ηλικίας του περικαλλούς αυτού Ναού. 

[Παρενθετικά αναφέρουμε ότι το Teremky είναι μια γειτονιά που βρίσκεται στο Holosiiv Raion του Κιέβου. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα της πόλης, ανάμεσα στις γειτονιές Holosiiv, Feofaniya και Zhuliany της πόλης. Το National Expocenter της Ουκρανίας και η ιπποδρομία Ipodrom του Κιέβου βρίσκονται στη γειτονιά αυτήν].

Μεταξύ των λειτουργών της σημερινής λαμπρής Συνάξεως ήταν οι Συνοδικοί Μητροπολίτες Σεβ. Βίνιτσα και Μπαρ κ. Συμεών και Pereyaslav-Khmelnitskiy και Vyshneve κ. Αλέξανδρος (Drabinko), καθώς επίσης ο Εψηφισμένος Επίσκοπος Κομάνων κ. Μιχαήλ Ανισένκο, Έξαρχος του Οικουμενικού Πατριάρχου στη χώρα. Παρών και σε τιμητική θέση ήταν, εξάλλου, ο Ήρωας της Ουκρανίας Ihor Hordiychuk.

Με αφορμή τη δέκατη επέτειο του Ναού, η Χορωδία, με επικεφαλής τον Αρχιδιάκο Ολεξάντρ Ταρασένκο απέδωσε έργα διασήμων Ουκρανών συνθετών του περασμένου αιώνα: των Mykola Leontovych, Oleksandr Koshyts, Yakov Yatsynevych και Kyryl Stetsenko. 

Το κήρυγμα της ημέρας έγινε από τον Αρχιδιάκονο Ιβάν Γκιτσούν. Κατά τη διάρκεια της Λειτουργίας αναπέμφθηκε πανουκρανική προσευχή για την παύση της καταστροφικής πληγής εκ της Πανδημίας του Covid-19.

Ο Μακ. κ. Επιφάνιος ευχήθηκε δύναμη και υγεία σε όλους, Ιερείς, Επιτρόπους και πιστό Λαό, προσευχόμενος να φθάσουν αισίως στο Ιωβηλαίο της 50ετηρίδας. Ο ίδιος απένειμε τιμητικές διακρίσεις στους πρωτεργάτες ιδρύσεως του Ναού.

Περαιωθείσης της Θείας Λειτουργίας, Κλήρος και Λαός εξήλθαν του Ναού και τέλεσαν Τρισάγιο ενώπιον του αγάλματος του παλαιού ηγέτου της εν Ουκρανία Εκκλησίας μακαριστού Μητροπολίτου Βλαδιμήρου. Ενώπιον του τιμωμένου εναπόθεσαν όλοι άνθη ευγνωμοσύνης.

Τέλος, ο Προκαθήμενος κ. Επιφάνιος τέλεσε τον Αγιασμό στο Κηροπλαστείο της Εκκλησιαστικής αυτής Κοινότητας.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ:




























































































Δεν υπάρχουν σχόλια: