e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Ο Γιάννης Γιγουρτσής, νέος Συντονιστής Εκπαίδευσης των Ομογενειακών Σχολείων ΚΠόλεως


Κείμενο: π. Παν. Καποδίστριας

Αγαπητός ο Γιάννης Γιγουρτσής σε όλους τους παροικούντες την εράσμια Πόλη του Κωνσταντίνου (είτε αυτοπροσώπως, είτε διαδικτυακώς), εκπαιδευτικός με ευαισθησίες και πόθο για τους καημούς και τα πάθη της Ρωμιοσύνης, μετά από καλλίκαρπη θητεία στη Μεγάλη του Γένους Σχολή, επιστρέφει να ξαναϋπηρετήσει τον εκεί Ελληνισμό από την πολυεύθυνη θέση και περιωπή του Συντονιστή Εκπαίδευσης των Ομογενειακών Σχολείων της Πόλης. Θεωρούμε ότι θα επιτύχει, διότι διαθέτει και λογισμό και όνειρο!

Ο ίδιος, επισκεπτόμενος σήμερα τον Πατέρα του Γένους και Πρώτο της Ορθοδοξίας, για να πάρει την ευχή Του, ανέφερε στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook: 

"Για όλους εμάς τους Έλληνες της Πόλης, Ρωμιούς και Ελλαδίτες, παλαιότερους και νεότερους Πολίτες η άμεση επαφή μας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η αναστροφή με την κεφαλή της Ορθοδοξίας αποτελεί συγχρόνως προνόμιο και καθήκον, τιμή και υποχρέωση.

Η ανάληψη των καθηκόντων του Συντονιστή Εκπαίδευσης δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί χωρίς να υποβληθούν τα σέβη και να ζητηθεί η ευχή και η ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Άλλωστε, ο ίδιος ο Παναγιώτατος, η κεφαλή του Γένους μας, δείχνει προσωπικό ενδιαφέρον για την ομογενειακή εκπαίδευση τους μαθητές και τους νέους της Ομογένειας."

Εμείς, από πλευράς "Νυχθημερόν", δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε στον νέο Συντονιστή (και φίλο μας) κ. Γιγουρτσή να κραταιωθεί με δύναμη και υγεία, ώστε να θέσει τα αρμόζοντα λιθαράκια στο Ποθούμενο, δηλαδή στην αναστατική υπερπροσπάθεια της Παιδείας της πολίτικης Ομογένειας και του πολυτραυματισμένου Γένους μας. 


Ο Γιάννης Γιγουρτσής γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης και φοίτησε στο Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο, από το δημοτικό ως και το λύκειο. Μετά την αποφοίτησή του σπούδασε Φιλολογία, Ιστορία και Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Από τα φοιτητικά του χρόνια ώς τώρα ασχολείται ερευνητικά με θέματα της νεότερης λογοτεχνίας και ζητήματα της ιστορίας του Ελληνισμού στην Ύστερη Βυζαντινή και Οθωμανική περίοδο. Έχει εργαστεί ως φιλόλογος στη Μεγάλη του Γένους Σχολή και συγχρόνως διδάσκει Ελληνική Γλώσσα και Εισαγωγή στον Ελληνικό Πολιτισμό στο Πανεπιστήμιο Καντίρχας, στην Κωνσταντινούπολη, όπου ζει τα τελευταία χρόνια. Είναι υπεύθυνος του τουρκικού τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Φίλων Νίκου Καζαντζάκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: