e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Екзарх Вселенського Патріарха в Україні архімандрит Михаїл Аніщенко вибраний єпископом Команським

 ДОСТОЙНИЙ!!!

Екзарх Вселенського Патріарха в Україні архімандрит Михаїл Аніщенко вибраний єпископом Команським!


У Вселенському Патріархаті ( і не лише у ньому) є традиція останніх століть - давати деяким нововосвченим єпископам титули міст Візантійської імперії, які, хоча вже і не існують, проте мають історичне значення і вагомі в історії Церкви.

Екзарх Вселенського Патріарха в Україні архімандрит Михаїл Аніщенко обраний єпископом Команським. Це древнє місто відоме з античних часів, пам'ятне нам як місце кончини святителя Іоанна Златоуста.

Останнім, хто титулувався єпископом Команським був владика Гавриїл де Вільдер (1946-2013), який очолював єпархію в Парижі. Чув з розповідей людей, що знали його - святого життя чоловік.

У добру путь, обраний єпископом древніх Коман, отче Михаїле!

[Віктор Мартиненко]

Δεν υπάρχουν σχόλια: