e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Covid-19. Νεότερα για τους εκκλησιαζόμενους στη Ζάκυνθο: Ένας πιστός ανά 15 τ.μ. επιφανείας του Ναού

 


Νεότερες εξελίξεις στους περιορισμούς εκκλησιαζομένων στους Ναούς μας τίθενται με την υπ' αριθμ. 3027 Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, από 14ης Οκτωβρίου 2020. 

Εκείνο που ενδιαφέρει τους Ζακυνθινούς είναι ότι, δεδομένου του επιπέδου 3 (δηλ. υψηλού), στο οποίο βρίσκεται το νησί μας, από τούδε και στο εξής και μέχρι νεωτέρας, επιτρέπεται ένας πιστός ανά δεκαπέντε (15) τετραγωνικά μέτρα επιφανείας του Ναού, με ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους. Σε περίπτωση δε, κατά την οποία η επιφάνεια του Ναού (δίχως τους βοηθητικούς χώρους) υπερβαίνει τα 500 τ.μ. (π.χ. ο Ναός του Αγίου Διονυσίου), ο μέγιστος αριθμός εκκλησιαζομένων θα είναι μόνο πενήντα (50).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: