e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Ανθηδώνος Νεκτάριος προς Βαρθολομαίον: "Πότε σας βρίσκουμε στον Γολγοθά, πότε στον Ζωοδόχο Τάφο λουσμένο στο φως της Ανάστασης"


Η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος παρέστη, συμπροσευχόμενος στο Ιερό Βήμα, κατά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε σήμερα, 9 Νοεμβρίου 2020, για την εορτή του Αγίου Νεκτάριου, Επισκόπου Πενταπόλεως του εν Αιγίνη του Θαυματουργού, στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Νεοχωρίου Βοσπόρου, Μετοχίου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ιερουργούντος του εορτάζοντος τα ονομαστήριά του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Ανθηδώνος κ. Νεκταρίου, Επιτρόπου του Παναγίου Τάφου στην Πόλη. 

Αρχιερατική Λειτουργία στο ταπεινό ξωκλήσι του Αγίου Νεκταρίου Γλυκέος Ίμβρου [live]


Την Δευτέρα, 9.11.2020, εορτή του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος, συνεχίζοντας την θαυμαστή ποιμαντική δραστηριότητά του, την εξόχως αναστατική, τέλεσε την θεία Λειτουργία προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου στο ταπεινό φερώνυμο ξωκλήσι  Κοινότητος Γλυκέος. 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ:

Ο Σουηδίας Κλεόπας στο "Lectures Αληθώς": “Η γνωριμία μου με τον Άγιο Νεκτάριο. Συμβολή στην 100ετηρίδα από την κοίμησή Του”


Στον καιρό ετούτον του επανεγκλεισμού για την αποφυγή της λοιμικής επέλασης του Covid-19, οι υπεύθυνοι του "Αληθώς", δηλαδή του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω, υιοθέτησαν ως τρόπο έκφρασης -αντί των απαγορευμένων ανοικτών εκδηλώσεων με την παρουσία κοινού- διαδικτυακές διαλέξεις. Το σχετικό πρόγραμμα φέρει τον γενικό τίτλο LECTURES ΑΛΗΘΩΣκαι υπό την στέγη του φιλοξενούνται άνθρωποι της Εκκλησίας, των Γραμμάτων, των Τεχνών κ. ά., οι οποίοι καταθέσουν ευγενώς την επιστημοσύνη τους.

Στην δεύτερη τηλε-διάλεξη φιλοξενήθηκε από την Στοκχόλμη ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας, ο οποίος ευχαρίστως αποδέχθηκε να παρουσιάσει το θέμα: “Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ. Συμβολή στην 100ετηρίδα από την κοίμησή Του”.

Χειροτονία Επισκόπου Μυρίνης Αθηναγόρου, βοηθού Μητροπόλεως Μεξικού


Την Κυριακή, 25η Οκτωβρίου 2020, χειροτονήθηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μυρίνης κ. Αθηναγόρας (κατά κόσμον Saul Alfonso Perez Galvis) από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεξικού και Έξαρχο Κεντρικής Αμερικής κ. Αθηναγόρα. 

Ο Άγιος Νεκτάριος


Ο Άγιος Νεκτάριος ο θαυματουργός είναι ο Άγιος των αδικημένων. Είναι ο σύγχρονος Ιώβ, ο οποίος αντλούσε την δύναμή του από τον μεγαλύτερο Αδικημένο, που πέρασε στην ιστορία, τον Χριστό.

Εγκαίνια Ναού του Αγίου Νεκταρίου στην πόλη Chingola της Ζάμπιας


Με κάθε εκκλησιαστική και κατάνυξη τελέστηκαν τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου στην μακρινή Chingola της Ζάμπιας (κοντά στα σύνορα με το DR Congo) στην εσχατιά της Αφρικής, με αφορμή την συμπλήρωση εκατό ετών από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού.

Με λαμπρότητα και συγκίνηση η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στο Σύδνεϋ


Τέτοιες ημέρες τον Νοέμβριο του 1970 τα μέλη της ελληνορθόδοξης κοινότητας στο προάστιο Burwood του Σύδνεϋ γιόρταζαν για πρώτη φορά τη μνήμη του Προστάτη Αγίου της νεοσύστατης ενορίας τους, του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού. Ακριβώς μισό αιώνα μετά και σε πείσμα των δυσκολιών που ανέκυψαν λόγω της τρέχουσας πανδημίας, τα παιδιά και τα εγγόνια τους τίμησαν με την αρμόζουσα λαμπρότητα και με τον δέοντα σεβασμό τη μνήμη του Αγίου, κατά τη συμπλήρωση εκατό ετών από την κοίμησή του.

Χειροτονία Επισκόπου Άσσου Τιμοθέου, βοηθού Μητροπόλεως Μεξικού, για Βενεζουέλα και Κολομβία [video-photos]


Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2020 στην Μπογκοτά Κολομβία και μάλιστα στον Ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, πραγματοποιήθηκε η Χειροτονία του Θεοφ. Επισκόπου Άσσου κ. Τιμοθέου, βοηθού της Ιεράς Μητροπόλεως Μεξικού, για την σπορά του θείου λόγου στην Βενεζουέλα και Κολομβία. Στην Ευχαριστιακή Σύναξη για την εν λόγω Χειροτονία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεξικού κ. Αθηναγόρας, συμπαραστατούμενος από δύο άλλους Αρχιερείς: ο Αρχιεπίσκοπος εν Μεξικώ κ. Αλέξανδρος (Εκκλησίας ΟCA) και ο Επίσκοπος Μυρίνης κ. Αθηναγόρας (Οικουμενικό Πατριαρχείο).

Nuevo obispo Ortidoxo Griego para Colombia y Venezuela Timoteo Torres Obispo de Assos. 

Mil bendiciones en su tarea pastoral. Un ser humano solidario, de Fe inquebrantable y un nortesantandereano con espíritu de servicio.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Αρχιερατική Λειτουργία για τον Άγ. Νεκτάριο στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου ΚΠόλεως συμπροσευχομένου Βαρθολομαίου [live]


Σήμερα, 9 Νοεμβρίου 2020, εορτή του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως, άγει τα ονομαστήριά του ο Επίτροπος του Παναγίου Τάφου στην Κωνσταντινούπολη, Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ανθηδώνος κ. Νεκτάριος. Προς τούτο στο Μετόχιο της Σιωνίτιδος Εκκλησίας, στον Ναό του Αγίου Γεωργίου Νιχωρίου του Βοσπόρου, τελείται Ευχαριστιακή Σύναξη, λειτουργούντος του Σεβ. Ανθηδώνος, στην οποία προσήλθε ο Οικουμενικός Πατριάρχης για να εκκλησιασθεί και ευχηθεί στον εορταζόμενο Ιεράρχη.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ: