e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 11 Απριλίου 2021

Αρχιερατική Λειτουργία Κυριακής Δ΄ Νηστειών 2021, στον Ναό Αγ. Πάντων πόλεως Κερκύρας [video-photos]

Στον ιερό ναό Αγίων Πάντων Κέρκυρας λειτούργησε το πρωί της Κυριακής 11 Απριλίου 2021 Δ΄ Νηστειών ο Σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Στο κήρυγμά του ο. κ. Νεκτάριος, αφορμώμενος από το αποστολικό ανάγνωσμα, θύμισε την εκπλήρωση των υποσχέσεων του Θεού στον Αβραάμ κατά την περίοδο της Παλαιάς Διαθήκης, με μόνη προϋπόθεση από την πλευρά εκείνου την πίστη. Ο Αβραάμ, πιστεύοντας επέδειξε ελπίδα στο Θεό και Εκείνος έκανε πράξη τα αδιανόητα. Το ίδιο συμβαίνει και στην περίοδο της χάριτος, την Καινή Διαθήκη, όταν οι χριστιανοί πιστεύουμε στο Χριστό, πιστεύουμε στην επουράνια ζωή, νιώθουμε την συνέχεια και προχωρούμε ελπίζοντας. Η ανάσταση του Κυρίου μας σημαίνει την δική μας ανάσταση από την πτώση, την φθορά, τον θάνατο, με τον οποίο συμβιβαστήκαμε.

Ελπίσαμε, είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Νεκτάριος στον εαυτό μας, στην επιστήμη, στα αγαθά μας, στις εξουσίες του κόσμου τούτου, στην τεχνολογία, στο χρήμα. Σύγχυση μας έφερε η ζωή χωρίς Χριστό. Τα αποτελέσματα της αμαρτίας όμως είναι η φθορά και ο θάνατος. Και γι’  αυτό πορευόμαστε ουσιαστικά χωρίς προσανατολισμό. Διαπιστώνουμε όμως ότι παρηγοριά βρίσκουμε στην ζωή μας μόνο όταν ελπίζουμε στον Αναστάντα Κύριό μας. Αυτό είναι το μήνυμα της Εκκλησίας, το οποίο καλούμαστε όλοι να ενστερνιστούμε.

Ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε το φετινό Πάσχα να είναι διαφορετικό από το περυσινό. Να μην επικρατήσει ο φόβος, αλλά οι χριστιανοί να μπορέσουμε, με σεβασμό στην επιστήμη, αλλά με πιο πολλή εμπιστοσύνη στον Θεό να ξαναβρούμε την ελευθερία μας, όπως η παράδοση της πίστης και της πατρίδας μας επιβάλλει. Να ζήσουμε την καινή ζωή των μυστηρίων, της θείας ευχαριστίας που μας δίνει ελπίδα αθανασίας.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:





 

















Δεν υπάρχουν σχόλια: