e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Εξεδήμησε προς Κύριον, εξαιτίας Covid-19, ο π. Αγαθάγγελος Καραφύλης της Καλύμνου

Σήμερα δυστυχώς η Κάλυμνος μετρά το 8ο θύμα του covid-19, τον 90 χρονο π. Αγαθάγγελο Καραφύλη, ο οποίος νοσηλεύονταν στο  Νοσοκομείο Καλύμνου και πριν λίγη ώρα έχασε την μάχη με τον ιό.

Ένας από την "παλαιά φρουρά" των ιερέων της Καλύμνου, γνωστός για τις ψαλτικές του ικανότητες και την γλυκύτητα της φωνής του, προσόντα  που διατηρούσε μέχρι πρόσφατα, εφημέριος της Αγίας Τριάδος, δεν μπόρεσε τελικά να αντιπαλέψει τον κορωνοϊό και κατέληξε σήμερα, πλήρης ημερών, στο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύονταν τις τελευταίες ημέρες. 

Η Ι. Μητρόπολη ΛΚΑ, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Μόλις πριν λίγο εκοιμήθη εν Κυρίω ο πολιός καλλίφωνος ιερεύς (εγενν. το 1931) , εφημέριος του ενοριακού ιερού ναού Αγίας Τριάδος Καλύμνου π. Αγαθάγγελος Καραφύλλης που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο Καλύμνου απο κορωνοϊό.

Η ιερά μητρόπολη εφιστά και πάλι την προσοχή όλων των ιερέων, ιεροψαλτών, επιτρόπων και πιστών καθότι, η κατάσταση έχει ξεφύγει...

Ο Κύριος ας τον αναπαύσει εν χώρα ζώντων. Αιωνία του η μνήμη."

πηγή: ΠΑΛΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ, 11.4.2021

Δεν υπάρχουν σχόλια: