e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Ταλαίπωροι και μικροί άνθρωποι...

Σχολιάζει ο π. Ρωμανός Αναστασιάδης

Χριστός Ανέστη!

Όλοι εόρτασαν την Ανάσταση του Κυρίου, αρκεί να την εόρτασαν εν τη Εκκλησία, με την Εκκλησία, μέσα στην Εκκλησία, όπως όρισε η Εκκλησία.

Υπάρχουν και κάποιοι που έκαναν -για μία ακόμη φορά- το δικό τους θέλημα. Και αυτοδικαιώθηκαν, ότι τάχα τήρησαν κανόνες και διατάξεις και παραδόσεις και... και... Και νομίζουν ότι είναι μεγάλοι "ομολογητές", επειδή -παρά τις αποφάσεις της Εκκλησίας- έκαναν την Ανάσταση στις 12 ή το πρωί της Κυριακής ή δεν ξέρω και εγώ πότε, γιατί κυριολεκτικά τα έχω χάσει με αυτό το δαιμονιώδες μπάχαλο της αποστασίας των θεληματάρηδων...

Ταλαίπωροι και μικροί άνθρωποι... Τα ίδια ακριβώς πίστευαν και οι Γραμματείς και Φαρισαίοι, που "τηρούσαν τον Νόμον", αλλά έκλεισαν τις καρδιές τους στη Χάρη του Χριστού, φτάνοντας στο σημείο να Τον αρνηθούν, να Τον παραδώσουν στα έθνη, να Τον σταυρώσουν. Έτσι και αυτοί οι και τάχα "υπέρ λίαν ευσεβείς" προδίδουν, ως ο Ιούδας, την Εκκλησία, δηλαδή τον Χριστό, αρνούνται την Εκκλησία, πολεμούν την Εκκλησία. Και το κάνουν με διάφορες αφορμές. Τώρα βρήκαν την... ώρα της Ανάστασης. Το πρόβλημά τους όμως δεν είναι η ώρα της Ανάστασης. Είναι ο κακός εαυτός τους. Ο οποίος αρνείται να υποταχθεί στο Θέλημα του Θεού, όπως εκφράζεται διά της Εκκλησίας, θεσμικά, και θέλει πάντα να αυτοπροβάλλεται ως ο "αλάθητος" τιμητής που τα γνωρίζει όλα καλύτερα από την Εκκλησία!

Δύο πράγματα μόνο θα μείνουν ως σκιές στο εφετινό Πάσχα: η πανδημία, που οπωσδήποτε περιόρισε τις εορταστικές δυνατότητες, και οι θεληματάρηδες και ιδιόρρυθμοι αποστάτες των εντολών της Εκκλησίας.

Ειλικρινά, από τα δύο αυτά, το λιγότερο κακό είναι ο κορωνοϊός...

Δεν υπάρχουν σχόλια: