e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Αυτοπροσωπογραφίες των Κουτούζη και Καντούνη δωρίζει ο Θ. Μαρτίνος στο Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση έγινε γνωστό ότι στο Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων δωρίζονται από τον εκλεκτό και αξιότιμο κ. Θανάση Μαρτίνο, εφοπλιστή, Διοικητή του Αγίου Όρους και φιλότεχνο συλλέκτη, δύο αυθεντικές Αυτοπροσωπογραφίες των Ιερέων της Ζακύνθου Νικολάου Κουτούζη και του Νικολάου Καντούνη, κορυφαίων αγιογράφων και ζωγράφων των τελών του 18ου - αρχών του 190υ αιώνα.

Η γενναιόδωρη και σημαντική αυτή προσφορά γίνεται χάρη στην παρέμβαση και την υπόδειξη του Σεβ. Μητροπολίτη Δωδώνης κ.κ. Χρυσοστόμου, γνώριμου και φίλου τού κ. Θ. Μαρτίνου, χορηγού επίσης φιλοζακυνθινού με συμβολή πολύτιμη για τα έργα στα Στροφάδια και όχι μόνο.

Το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες όλων των Μελών για το σπουδαίο αυτό πολιτιστικό γεγονός (που πλουτίζει τη συλλογή των πορτρέτων του) και επιφυλάσσεται για τις επόμενες σχετικές ενέργειες, που αυτονόητα θ' ακολουθήσουν και θα γνωστοποιηθούν με άλλο Δελτίο Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: