e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 22 Αυγούστου 2021

Η Σύναξη των Τριών Αγίων της Επτανήσου στη Φανερωμένη Βανάτου (Κυριακή, 22.8.2021)


Κυριακή Θ΄ Ματθαίου, μετά την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον Ναό της Φανερωμένης Βανάτου, σήμερα 22 Αυγούστου 2021. Την ίδια μέρα τελείται κατ' έτος η εορτή των Τριών Αγίων της Επτανήσου: Σπυρίδωνος του εν Κερκύρα, Γερασίμου του εν Κεφαλληνία και Διονυσίου του εν Ζακύνθω. Στο μέσο του Ναού δέσποζε φορητή Εικόνα των Τριών αυτών μεγίστων και κοσμαγάπητων Προστατών του Ιονίου.
       Τον ιερουργό Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια πλαισίωσαν ιεροψαλτικώς οι κ.κ. Σταμάτιος Ζούλας και Σπυρίδων Σαρατσένος. Ο κ. Ζούλας ομίλησε κατάλληλα επί της ευαγγελικής περικοπής και για την κοινή εορτή των Αγίων της Επτανήσου. 
     Προ της Απολύσεως εκκλησιάστηκε, σαράντα ημέρες από τη γέννησή του, ένα αγοράκι, υιός καλών νέων Ενοριτών μας. 
     Κατ' αυτή την ημέρα έγινε και το Ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού Νεωκόρου μας Ιωάννη Σπ. Κοντονή.

































Δεν υπάρχουν σχόλια: