e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

Μνήμη Αποτομής Κεφαλής Προδρόμου στον Ναό της Φανερωμένης Βανάτου


Σήμερα, Κυριακή, 29η Αυγούστου 2021, τιμήθηκε η Αποτομή της τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου, Προφήτου, Προδρόμου και Βαπτιστού του Χριστού, στον Ναό της Φανερωμένης εν Βανάτω Ζακύνθου. Με την ίδια ευκαιρία τιμήθηκε η Μετακομιδή του Λειψάνου του οσίου Ιωσήφ του Σαμάκου, από την Κρήτη στη Ζάκυνθο (29.8.1669).
     Ιερούργησε ο Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ενώ έψαλαν οι κ.κ. Σταμάτιος Ζούλας και Σπυρίδων Σαρατσένος. Ο κ. Ζούλας, εξάλλου, ως εγκρατής περί την θεολογία, ομίλησε κατάλληλα προς το εκκλησίασμα.
     Στο πλαίσιο της Ευχαριστιακής Συνάξεως έγινε Αρτοκλασία, την οποία προσέφερε ο νεαρός βοηθός στο ιερό Βήμα, Σπυρίδων Δρογγίτης, εορτάζοντας έτσι -με εκκλησιαστικό τρόπο- τα γενέθλιά του. 
     Μνημονεύτηκε επίσης, 40 ημέρες μετά την εκδημία του, ο συντοπίτης μας αείμνηστος Διονύσιος Παν. Κοντονής, συνταξιούχος επιπλοποιός.






























































Δεν υπάρχουν σχόλια: