e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Το ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ έχει γενέθλια: 15 χρόνια καθημερινότητας

Το ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ έχει γενέθλια: 15 χρόνια καθημερινότητας
Κάντε κλικ στην ανωτέρω αφίσα για να δείτε όλες τις επετειακές δημοσιεύσεις για τα 15χρονα του ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΞΑΝΑ: ΒΑΝΑΤΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΠΑΣΧΑ 2022

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες εξαπέλυσαν νέα επικοινωνιακή επίθεση κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη. Τον συγκρίνουν με τον Χίτλερ


Του Ολεξάντρ Κοβαλένκο, στρατιωτικού – πολιτικού αναλυτή

Οι ομιλούντες κεφαλές της Ρωσικής Εκκλησίας, νιώθοντας ότι δεν μπορούν με κανέναν τρόπο να παρεμποδίσουν τις διαδικασίες που γίνονται στην σύγχρονη ορθόδοξη Εκκλησία, αποφάσισαν να παίξουν «τα ρέστα τους» και άρχισαν να συγκρίνουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο με τον… Χίτλερ!

Στην πρώτη γραμμή της επικοινωνιακής επίθεσης εναντίον του Βαρθολομαίου βρέθηκε  ο Αλεξάντρ Βοζνεσένσκι, «ενορίτης» της ρωσόφωνης ενορίας του Αγίου Νικολάου της Λεμεσού και ένθερμος υποστηρικτής του «ρωσικού κόσμου», ο οποίος αυτοαποκαλείται φοιτητής Πνευματικής Ακαδημίας (αν και δεν αποφοίτησε στο Κίεβο) και λαμβάνει ενεργό μέρος σε όλες τις ενημερωτικές εκστρατείες της Ρωσικής Εκκλησίας και των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών. Και δεν μπορεί να μην λάβει μέρος σε αυτά, καθώς πρόκειται για πράκτορα επιρροής των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, που τον χρησιμοποιούν ως ένα από τα προπύργιά τους για τη συγκέντρωση πληροφοριών και υπονομευτικές δραστηριότητες σε αυτήν τη χώρα της Ε.Ε. – με έδρα την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό.

Παρεμπιπτόντως, από το 2009 ένας από τους επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος για την κατασκευή της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό είναι ο πρώην επικεφαλής της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας Σεργκέι Νάρισκιν, ο οποίος είναι σήμερα επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Το 2018 σε αυτή την ενορία εστάλη από την Νορβηγία ο ιερέας Πάβελ Παβαλιόβ. Είναι αξιοσημείωτο ότι στο Όσλο, αυτός ο ιερέας, μαζί με τον Ρώσο κατάσκοπο Ντμίτρι Λιν, ασχολούνταν με κατασκοπευτικές και υπονομευτικές δραστηριότητες για λογαριασμό της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Αυτό συνέβαινε μέχρι τη στιγμή που η νορβηγική αντικατασκοπία σταμάτησε αυτή τη δραστηριότητα και η Μόσχα μετακίνησε αυτούς τους «συντρόφους» στην Κύπρο.

Βέβαια το θέμα μας δεν είναι αυτό αλλά για το ότι τα φερέφωνα των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, που βρίσκονται στον Ιερό Ναό της Κύπρου για το οποίο σας αναφέρω, συγκρίνουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη με τον Χίτλερ! Αυτό πώς σας φαίνεται; Έτσι απροκάλυπτα να προβαίνουν σε τόσο προκλητική σύγκριση;

Κατά την άποψή μου, ο Αλεξάντρ Βοζνεσένσκι σε αυτή την περίπτωση (σ. μτφρ.: προβαίνοντας σε δημοσίευμα με το οποίο συνέκρινε τον Παναγιώτατο με τον δικτάτορα Χίτλερ), αφενός εκτέθηκε υπερβολικά. Αφετέρου το περιστατικό αυτό απέδειξε ότι χρειάζεται να δοθεί περισσότερη προσοχή και να εξεταστεί ενδελεχώς η δραστηριότητα του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό.

Πηγή: Πνευματικό Μέτωπο Ουκρανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: