e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

Άγγελμα για την εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου στην Παναγούλα Βανάτου (8.9.2021, 8 πμ)


Ανακοινώνεται προς τους ενδιαφερομένους ότι την ερχόμενη Τετάρτη, 8η Σεπτεμβρίου 2021, η εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου θα τιμηθεί στον Ναό της Παναγούλας εν Βανάτω Ζακύνθου. Σημειωτέον ότι στον Ναό αυτόν υπάρχει -δημιούργημα της τελευταίας 20ετίας- υπερμεγέθης ελαιογραφία των θεομητορικών Γενεθλίων, στον χρυσοξυλόγλυπτο νότιο τοίχο του Ναού, διά χειρός Νικολάου Μπιάζη-Σεντή (φωτό ανωτέρω).

Ο Όρθρος θα αρχίσει στις 8 το πρωί και θα ακολουθήσει η Θεία Λειτουργία με Αρτοκλασία. Την σχετική ομιλία θα κάνει ο κ. Σταμάτιος Ζούλας, Μάστερ Θεολογίας και εκπαιδευτικός.

Όσοι επιθυμούν, ευπρόσδεκτοι!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: