e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Εορτή Αγίας Βαρβάρας - Μεθέορτα Οσίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου (Παναγούλα Βανάτου, 4.12.2021)


Τελείται αύριο, 4 Δεκεμβρίου 2021, ημέρα μνήμης της Αγίας ενδόξου Μάρτυρος και Αθληφόρου ΒΑΡΒΑΡΑΣ, η καθιερωμένη εορτή προς τιμήν Της, στον Ναό της Παναγούλας Βανάτου, όπου φυλάσσεται εκφραστικό Εικόνισμα της Αγίας, μέσα σε αγιογραμμένη καθέδρα. 

Σημειωτέον ότι η Αγία Βαρβάρα τιμάται εξαιρέτως στη Ζάκυνθο ως Γιάτρισσα του νησιού από την επιδημία της Βλογιάς, που ενέσκηψε το 1628

Ο Όρθρος, λοιπόν, στην Παναγούλα Βανάτου θα αρχίσει στις 8 και περί τις 9 θα γίνει Αρτοκλασία, θα ακολουθήσει η Θεία Λειτουργία και τέλος θα γίνει ευλόγηση των Κολύβων της Αγίας. 

Παράλληλα θα τιμηθεί μεθεορτίως η μνήμη του λαοφιλούς νέου Οσίου ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ του Καυσοκαλυβίτου, ενώ θα προταθεί Εικόνισμά Του για προσκύνημα εκ μέρους των πιστών.

Την σχετική ομιλία της ημέρας θα κάνει ο κ. Σταμάτιος Ζούλας, Μάστερ Θεολογίας και Εκπαιδευτικός.

Όσοι φιλομάρτυρες και φιλάγιοι, προσέλθετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: