e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, στην Αθήνα, είχε τη Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα και κατά τη διάρκεια αυτής συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με επίκεντρο τις ανάγκες του Ελληνισμού της Αυστραλίας.

Ο Σεβ. κ. Μακάριος ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για το έργο που υλοποιείται στους Αντίποδες από την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία, στον πυρήνα των δράσεων της οποίας είναι και η διατήρηση και ενδυνάμωση των δεσμών της Ομογένειας με τη μητέρα πατρίδα.

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας απευθύνθηκε με θερμά λόγια προς τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας, επαναλαμβάνοντας τη στήριξή του στο εξαιρετικό, όπως το χαρακτήρισε, έργο το οποίο επιτελεί.

Οι δύο πλευρές συνομολόγησαν την ανάγκη διατήρησης της στενής επικοινωνίας και συνεργασίας τους, επ’ αγαθώ του Ελληνισμού της πέμπτης ηπείρου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: