e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

Απόδοση της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου 2022 στο Σαρακινάδο Ζακύνθου


Πρωί Σαββάτου, 26ης Μαρτίου 2022, στον Ενοριακό Ναό του Αγίου Νικολάου Σαρακινάδου Ζακύνθου, ημέρα Αποδόσεως του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, έγινε η Σύναξη του Αρχαγγέλου Γαβριήλ, συλλειτουργούντων των πατέρων Παναγιώτου Καποδίστρια και Πέτρου Παράσχη. Την Ευχαριστιακή Σύναξη προκάλεσε ο κ. Διονύσιος Κοντονής Ζέπος, ο οποίος μάλιστα προσεκόμισε την Αρτοκλασία και τα Κόλυβα.
    Προς το εκκλησίασμα ομίλησε ο π. Παναγιώτης, αναφερθείς στο χρέος τιμής όλων μας στην Μητέρα του Θεού και της Ανθρωπότητας, χρέος προσφωνήσεων σεβασμού και όχι βλασφημιών, επισημαίνοντας μάλιστα ότι εκείνος που βλασφημεί τα θεία (εν προκειμένω την Παναγία) δημιουργεί αυτο-κατάρα τόσο για τον κακότροπο και απολίτιστο εαυτό του, όσο και για τους οικείους του.




















Δεν υπάρχουν σχόλια: