e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Κηδεία σκοτωμένου ήρωα στρατιώτη στην πόλη Βίνιτσα της Ουκρανίας

Στις 13 Μαρτίου 2022, έγινε κηδεία στον Καθεδρικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος πόλεως Βίνιτσα της Ουκρανίας για τον Ουκρανό στρατιώτη Konstantin Nagorny (γεννηθέντος στις 15 Δεκεμβρίου 1968) από τη Βίνιτσα, ο οποίος σκοτώθηκε στις 2 Μαρτίου κοντά στο Energodar. Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε από κληρικούς των Επισκοπών Vinnytsia-Bar και Vinnytsia-Tulchyn της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Μετά την Ακολουθία, ο π. Vitaliy Holoskevych, Πρωθιερεύς του Καθεδρικού Ναού της Μεταμορφώσεως, απευθύνθηκε στους γονείς και συγγενείς του Ήρωα, στρατιώτες και κατοίκους της Βίνιτσα, που ήρθαν να αποχαιρετήσουν τον συμπατριώτη του. Ο ιερέας τόνισε ότι η τραγωδία που συνέβη στην οικογένεια Nagorny αποτελεί καταστροφή για όλους τους κατοίκους της Βίνιτσα και όλους τους Ουκρανούς, όπως και ο θάνατος κάθε Ουκρανού στρατιώτη, επειδή οι Ουκρανοί υπερασπιστές είναι συγγενείς με όλους τους Ουκρανούς, επειδή προστατεύουν όχι μόνο τις οικογένειές τους αλλά τη χώρα. Ο π. Vitaly τόνισε ότι ο πολεμιστής Κωνσταντίνος έδωσε για τους αγαπημένους του ό,τι του ήταν πιο αγαπητό: τη ζωή του και τώρα έγινε υπερασπιστής της επίγειας πατρίδας του στον Ουρανό, όπου προσεύχεται στον Θεό, ο Κύριος με τη δύναμη και την εξουσία Του να διαλύσει τις κακές προθέσεις του του ύπουλου Ρώσου επιτιθέμενου και να βοηθήσει τους Ουκρανούς στρατιώτες να νικήσουν τους εισβολείς και να τους εκδιώξουν από την ουκρανική γη.

Ο Konstantin Borisovich Nagorny ετάφη στο νεκροταφείο της πόλης στο Sabarov. Μάνα, αδελφός, γυναίκα, παιδιά ορφάνεψαν. 

Υπηρεσία Τύπου Επαρχίας Vinnytsia-Bar της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (PCU), με επιμέλεια παρουσίασης του π. Π.Κ.




Δεν υπάρχουν σχόλια: