e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Πανήγυρις Αγ. Διονυσίου 2022: Φωτοστιγμές από την Πατριαρχική Λειτουργία - Παράσημο Αλεξανδρινού Θρόνου σε καλλιτέχνη της Ζακύνθου


Πρωί εορτής της Μεταθέσεως του Αγίου Διονυσίου από τα Στροφάδια στη Ζάκυνθο (1717), στη Μονή του εν τη πόλει της Ζακύνθου έλαβε χώραν Πατριαρχική Λειτουργία υπό τον Μακ. Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄, ο οποίος προ της απολύσεως ομίλησε εμπνευσμένα προς τους πολυπληθείς εκκλησιασθέντες περί των σωτηρίων μηνυμάτων, τα οποία εκπέμπει η παρουσία αυτού του ιδίου του Αγίου -και εν σώματι- στο μέσο της πανηγύρεως.

Αργότερα στο Αρχονταρίκι της Μονής ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος περιεκόσμησε με παράσημο του Αλεξανδρινού Θρόνου τον ζακύνθιο αγιογράφο και ζωγράφο Νίκο Μπιάζη-Σεντή, ότι με μεγάλη πειστικότητα κι επιτυχία φιλοτέχνησε μεγάλου μεγέθους πορτρέτο του Πατριάρχη, το οποίο και τού δώρισε ευσεβάστως.

[Φωτογραφίες: Ιωάννης Καμπιώτης και π. Π. Καποδίστριας]




























































Δεν υπάρχουν σχόλια: