e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος στις εορτές του Φαναρίου για την αρχή της Ινδίκτου 2022 [photos]

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, επικεφαλής υπερπληθούς ομίλου κληρικών και λαϊκών προσκυνητών εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, είχε την μεγάλη τιμή και ευλογία να παραβρεθεί χθες το βράδυ στην Πατριαρχική Χοροστασία τόσο στον Μεγάλο Πατριαρχικό Εσπερινό της εορτής της αρχής της Ινδίκτου στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Μπαλουκλί όσο και στην σημερινή Πατριαρχική Χοροστασία στον Όρθρο και στην Θεία Λειτουργία της εορτής της αρχής της Ινδίκτου στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.

Στις Ιερές Ακολουθίες χοροστάτησε ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος εν συγχοροστασία μετά ετέρων ενδημούντων αρχιερέων.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Φθιώτιδος είχε την ύψιστη ευλογία, κατά τα πρεσβεία και κατά την τάξη, να υπογράψει και αυτός, τον Κώδικα της Νέας Ινδικτιώνος κατά την έκπαλαι, από αιώνων τάξη της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησία.

Για τον Σεβ. κ. Συμεών ήταν μεγάλη ευλογία να συμπροσευχηθεί και για την παγκόσμια ημέρα του Περιβάλλοντος και με την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Θείας και Πολιτικής Οικονομίας και Οικολογίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια: