e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος υποδέχθηκε τον νέο Ύπατο Αρμοστή της Κύπρου στην Αυστραλία

Την Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος υποδέχθηκε στα κεντρικά γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, στο Σύδνεϋ, τον νέο Ύπατο Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστραλία, κ. Αντώνιο Σαμμούτη.

Ο κ. Σαμμούτης, ο οποίος πρόσφατα ανέλαβε τα καθήκοντά του στην πέμπτη ήπειρο, έγινε δεκτός με εγκαρδιότητα από τον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος του ευχήθηκε να έχει μια ευλογημένη και παραγωγική θητεία.

Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος συζήτησε με τον νέο Ύπατο Αρμοστή της Κύπρου θέματα κοινού ενδιαφέροντος, αφορώντα τη Μεγαλόνησο και τον Κυπριακό Ελληνισμό της Αυστραλίας, ενώ συνομολογήθηκε η ανάγκη της διατήρησης στενής και αγαστής συνεργασίας.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας, εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου στην επικείμενη Παναυστραλιανή Ιερατική Σύναξη, οι Θεοφ. Επίσκοποι Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος, Μαγνησίας κ. Χριστόδουλος και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, καθώς και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρος Κρικέλης.

Πρωτύτερα, ο κ. Σαμμούτης είχε ξεναγηθεί από τους Επισκόπους και από τον Πρωτοσύγκελλο κ. Χριστοφόρο στο ιστορικό κτίριο του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: