e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

Οι Ουκρανοί ΚΠόλεως σε Λειτουργία στον Άγιο Νικόλαο Τζιβαλίου

Την Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ναό Αγίου Νικολάου Τζιβαλίου της Περιφερείας Φαναρίου – Κερατίου Κόλπου, χοροστατούντος του Επόπτου, Θεοφιλ. Επισκόπου Αλικαρνασσού κ. Αδριανού.

Ο Ναός του Αγίου Νικολάου έχει παραχωρηθεί για τις λειτουργικές ανάγκες των Ουκρανών της Πόλης και χθες πολλοί πιστοί συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία, για να επικαλεστούν τη μεσιτεία της Παναγίας – καθώς χθες ήταν της Αγίας Σκέπης με το Ιουλιανό ημερολόγιο – και να προσευχηθούν για τη χώρα τους που δοκιμάζεται από την ρωσική εισβολή.

Οι Ουκρανοί αισθάνονται τη συνεχή υποστήριξη του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο.

Λειτούργησε ο Μ. Σύγκελλος κ. Ιάκωβος και διακόνησε ο νεοχειροτονηθείς διάκονος κ. Επιφάνιος, ουκρανικής καταγωγής και οι δύο.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Σεβ. Μητροπολίτης Περειασλάβ – Χμελνίτσκι και Βυσνέβσκι κ. Αλέξανδρος, ιεράρχης της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας, και ο Γενικός Πρόξενος της Ουκρανίας στην Πόλη.

Πηγή: Φως Φαναρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: