e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας με Ορθόδοξους φοιτητές Πανεπιστημίων της Νέας Νοτίου Ουαλίας

Μία γόνιμη συνάντηση με τα μέλη των Ορθοδόξων Φοιτητικών Συλλόγων που λειτουργούν και δραστηριοποιούνται σε τέσσερα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Νέας Νοτίου Ουαλίας, καθώς και με τους υπεύθυνους αυτών Κληρικούς, είχε την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος. Συγκεκριμένα, στη συνάντηση έλαβαν μέρος φοιτητές του Πανεπιστημίου Νέας Νοτίου Ουαλίας (UNSW Sydney), του Πανεπιστημίου του Σύδνεϋ (The University of Sydney), του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Σύδνεϋ (University of Technology Sydney) και του Πανεπιστημίου Macquarie (Macquarie University).

Ο Σεβασμιώτατος τούς υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα και τους ευχαρίστησε για τον ζήλο τον οποίο επιδεικνύουν, προκειμένου να διατηρείται παρούσα η Ορθόδοξη πίστη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και κατ’ επέκταση στην επιστημονική κοινότητα.

Στη συνέχεια, άκουσε με προσοχή και πατρικό ενδιαφέρον τις αγωνίες και τους προβληματισμούς των νέων, ενώ ακολούθησε μια εποικοδομητική συζήτηση, με τη συμμετοχή και των υπευθύνων για τους Ορθόδοξους Φοιτητικούς Συλλόγους Κληρικών.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος έδωσε την ευλογία του στους φοιτητές και τους προέτρεψε να συνεχίσουν να εργάζονται με αφοσίωση για τη δόξα του Χριστού και της Εκκλησίας, ενώ τους διαβεβαίωσε πως θα βρίσκεται σταθερά στο πλευρό τους, σε κάθε τους ανάγκη και σε κάθε θεάρεστη πρωτοβουλία που αναλαμβάνουν.

Σημειώνεται ότι, με την ευκαιρία αυτή, ορίστηκε υπεύθυνος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας Φοιτητών της Αρχιεπισκοπής ο Πρωτοσύγκελλος, Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Χριστοφόρος Κρικέλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: