e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Ο Μητροπολίτης Ταμασού στον Οικουμενικό Πατριάρχη


Σήμερα Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας με τη συνοδεία του έγινε δεκτός σε ακρόαση από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, στο ιστορικό Φανάρι.
Συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν την εκκλησιαστική επικαιρότητα ενώ έγινε ειδική αναφορά στο πρόσωπο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου Β΄.
Ο Μητροπολίτης Ταμασού ηγείται 70μελούς ομάδας προσκυνητών στην Κωνσταντινούπολη, στα πλαίσια της θρονικής εορτής του Αποστόλου Ανδρέου αλλά και του γεγονότος ότι ο Παναγιώτατος θα χειροτονήσει εις τον βαθμό του διακόνου, μοναχό με το όνομα Βαρθολομαίος, αδελφό της Μονής Οσίου Αββακούμ του εν Καλαμιθάση, της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής.
Ο Ταμασού, κατά την επίσκεψή του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συζητήσει με Ελληνοαμερικανούς οφφικιάλους της Μητρός Εκκλησίας.
Ακόμη είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο, τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτου Κιέβου Επιφανίου, Αρχιεπίσκοπο Βίσγοροντ κ. Αγαπητό, καθώς και άλλους Μητροπολίτες του Οικουμενικού Θρόνου.
Η επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο κορυφώνεται αύριο με την συμμετοχή της αντιπροσωπείας μας στη θρονική εορτή της μητέρας Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, επί τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου.
Κατά τη διάρκεια του Πατριαρχικού και Συνοδικού Συλλειτούργου ο Παναγιώτατος θα χειροτονήσει σε Διάκονο τον μοναχό Βαρθολομαίο από την Ιερά Μονή του Οσίου Αββακούμ Φτερικουδίου της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής.





Δεν υπάρχουν σχόλια: